Događaji

En primeur malvazija i žlahtina

U ponedjeljak 13. veljače, u zagrebačkom hotelu Esplanade, Vinistra će održati šesto en primeur kušanje mladih malvazija i žlahtina godišta 2016.

VinIstra boca i casa

U organizaciji udruge Vinistra i Udruženja vinarstva, predstaviti pedesetak proizvođača vina malvazije istarske, a pridružiti će im se i proizvođači žlahtine

Kušanje će, već standardno, biti podijeljeno u dva vremenska okvira: od 13 do 16 sati biti će otvoreno za profesionalce (ugostitelje, sommeliere, vlasnike vinoteka i dr.), dok je degustacija za širu javnost predviđena od 16 do 19 sati.

En primeur je inače uobičajen oblik kušanja vina u Francuskoj, prvo je en primeur kušanje malvazija udruga Vinistra organizirala 2012. godine.  Događanju se 2013. godine pridružila i udruga Graševina Croatica, a 2014. godine pridružuje im se i udruga Vino Dalmacije.

Neprestani rast broja vinara i regija koja sudjeluju u ovoj manifestaciji govori u prilog važnosti degustacija mlade berbe i ovakvih događanja, a svakako doprinosi razvoju kulture vina u našoj regiji.

Zainteresirani za kušanje se mogu prijaviti ovdje.

Tagovi: , , , , , , , ,

Povezani članci