Događaji

Dani smokava u Krku

U Gradu Krku Dani smokava se ove godine održavaju od 30.08. do 01.09., a uz brojne radionice vezane uz smokvu, tu je i gastro program

Dani smokve

U Hrvatskoj imamo jako puno aduta, ponekad u turizmu ili gastronomiji zanemarenih. Jedan od njih je i smokva – voćka brojnih potencijala koju rijetko nalazimo na meniju restorana. No, potencijale smokve prepoznala je Turistička zajednica Grada Krka, koja joj je posvetila manifestaciju krajem ljeta.

– Dani smokava započeti su 2007. godine inicijativom nekolicine otočkih ugostitelja i entuzijasta. Prva izdanja održana su pod zajedničkom kapom Turističke zajednice otoka Krka, bili su uključeni ugostitelji i turističke zajednice. No, kako je interes polako nestajao i održao se jedino u gradu Krku, od 2011. organiziramo manifestaciju za naše područje.  U programu sudjeluju krčki ugostitelji koji u svojim objektima nude jela i pića inspirirana ovom prekrasnom voćkom, a manifestacija je dobila i druge sadržaje. Na trgu Vela placa organizira se prigodni prodajni sajam proizvoda s temom smokava koji uključuje prehrambene proizvode, pića, suvenire, rukotvorine, keramiku, nakit. Tu su i radionice kuhanja marmelade i radionice izrade suvenira, rekla nam je direktorica Turističke zajednice Grada Krka Nataša Jurina.

Program možete pogledati na www.tz-krk.hr

Tagovi: , , ,

Povezani članci