Događaji

Dani školjaka u sjeverozapadnoj Istri

Devet restorana pripremilo je posebne menije u kojima svi ljubitelji školjaka mogu uživati od 13. veljače do 20. ožujka 2016.

Dani skoljaka

Jadransko more bogato je školjkama raznih vrsta i okusa, a osim što su hranjive, važan su izvor proteina i minerala. Istarske kapešante, pedoći, dondole, mušule, kanaštrele i oštrige još su posebnijeg okusa zahvaljujući čistom podmorju, a jednako su ukusne i školjke iz izlova i uzgoja čija tradicija seže daleko u antičko doba.

Devet vrhunskih restorana i konoba Astarea iz Brtonigle, Mulino iz Buja, Melon, Rustica i Toni iz Umaga, Pergola i Porto Salvore iz Savudrije te Navigare i San Benedetto iz Novigrada, nudit će maštovite menije te će iskusni domaćini predložiti vrhunska lokalna vina i maslinova ulja koja će upotpuniti cjelokupni gurmanski doživljaj.

U organizaciji turističkih zajednica Umaga, Novigrada, Brtonigle i Buja već četvrtu godinu zaredom Dani školjaka obogaćuju predsezonsku turističku ponudu pružajući priliku svim gurmanima da okuse odlične školjke Jadranskog mora.

Više informacija pronađite na Colours of Istria

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , ,

Povezani članci