Događaji

Dani hrvatskog turizma

Dani hrvatskog turizma, tradicionalni skup turističkih djelatnika ove će se godine, 26. i 27. listopada, održati u Bolu na otoku Braču u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice

bol-brac-shutterstock_92576278-slide

 

Radni dio programa DHT-a odvijat će se u Bluesun hotelu Elaphusa, kao i dodjela godišnjih turističkih nagrada predstavnicima turističke industrije i najboljim odredištima i to po novom modelu koji je uveden prošle godine. Podsjetimo, koncept godišnjih turističkih nagrada se sada sastoji od 28 nagrada u sedam kategorija, a nagrade Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku, koje dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora su proširene, pa su tako, uz već postojeće nagrade za hotele, kampove i marine, uvedene i nagrade za DMC (engl. Destination Management Company), hostele, obiteljski smještaj, charter kompaniju, restorane, te seoska domaćinstva.

Na dvodnevnom skupu turističke struke analizirat će se i turistička sezona 2016. te najaviti glavne aktivnosti za pripremu turističke 2017. godine. Prvoga dana skupa održava se i 16. hrvatski turistički forum s temom “Zračni prijevoz u turizmu  – preko granica do cjelogodišnjeg poslovanja”. U nastavku, bit će održana prezentacija “Nacionalni turistički brand – mjerenje učinkovitosti i smjernice za 2017.”, dok je u večernjim satima predviđeno svečano otvorenje DHT2016 i dodjela godišnjih hrvatskih turističkih nagrada.

Drugoga dana skupa bit će predstavljeni rezultati istraživanja “Djelatnici – pokretačka snaga turizma” te prezentacija CRO kartica – poticanje domaće turističke potrošnje. U poslijepodnevnim satima predviđen je okrugli stol s temom “Kako do konkurentnog i održivog modela upravljanja hrvatskim turizmom”.

Tijekom oba dana održat će se i niz sastanaka, radionica i tematskih prezentacija, kao i skupovi strukovnih udruga u turizmu. Na večernjoj završnici Dana hrvatskog turizma bit će dodijeljene godišnje nagrade „top 10 hrvatskog turizma“. Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti na www.mint.hr, program pogledajte OVDJE.

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci