Enogastro / Opremanje

Chalet Quezac – Chalet budućnosti

Početkom jeseni otvoren je Chalet Quezac u francuskome skijalištu Tignes Les Brevieres, nedavno proglašen najboljim novim
chaletom na svijetu

Chalet Quezac

U rujnu prošle godine javnosti je predstavljen Chalet Quezac smješten u malome francuskom mjestu Tignes Les Brevieres kojega je dizajnirao sam vlasnik Guerlain Chicherit, inače rally vozač i peterostruki svjetski skijaški prvak u freeridingu.

Želeći ponuditi vrhunski luksuz, no s druge strane i topao i ugodan prostor koji će biti odmak od klasike, Chicherit je dao mašti na volju, strastveno se upustio u osmišljavanje i stvorio najveći i najluksuzniji Chalet u Tignesu.

Quezac može smjestiti 12 odraslih osoba i četvero djece u sedam individualno dizajniranih i opremljenih suitova koji se protežu na 600-tinjak kvadrata. Goste na svakome koraku čeka neko iznenađenje – od neobičnih skulptura i slika, staklene kade za kupanje kakve postoje samo dvije na svijetu, pa do ogrlice sastavljene od dijelova automobila kojega je Chicherit uništio tijekom jednoga od rallya, a koja se nalazi obiješena oko vrata divovskoga crvenog pingvina.

Svaki prostor je individualno opremeljen 3D televizorom, za djecu je osmišljeno tajno skrovište za igru, a posebna je priča i terasa s pogledom na obližnje planine i jacuzzijem za 12 osoba i osvjetljenim barom te posebnim osvjetljenjem koje se namješta sukladno raspoloženju. Osim što je na raspolaganju i osobni kuhar, vinski je podrum Chaleta jedan od impresivnijih u Francuskoj, a sadrži vina iz cijeloga svijeta.

Cijena najma chaleta iznosi od 12 – do 17.000 eura tjedno, a da je tržište već podržalo ovakav objekt, potvrđuje i World Ski Award, nagrada za najbolji novi ski chalet. World ski award je inače nagrada koja se dodjeljuje temeljem glasova struke (hotelijera, turističkih agenata i predstavnika medija) a krajem studenoga dodijeljena je u austrijskome Kitzbühelu najboljim objektima s ponudom zimskog i ski turizma iz cijeloga svijeta. www.chaletquezac.com

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci