Opremanje

Biorazgradivi pribor

Uz kvalitetu hrane danas je gostu sve važnije i u čemu je ona poslužena. Kada se radi o jednokratnom priboru za catering ili evente, najispravniji odabir je biorazgradivi pribor

Matram Papstar

Prije svega poštujući planet na kojem živimo, no i izlazeći ususret sve većem broju ugostitelja čiji gosti traže da im se hrana poslužuje na tanjurima i uz pribor koji su biorazgradivi, njemačka je tvrtka Papstar proizvela liniju Pure namijenjenu za profesionalnu i kućnu uporabu.

Radi se o jednokratnom priboru izrađenom od tri obnovljiva materijala: drva, kukuruza i šećerne trske koji uključuju različiti pribor za fingerfood, papirnate tanjure za posluživanje, kutije za pakiranje hrane te drveni pribor za jelo.

Papstar inače posluje prema načelu bioodrživosti još od 1873. godine, a svake se godine proizvodi testiraju kako bi se potvrdila netoksičnost, mogućnost kompostiranja kao i činjenica da mogu biti u kontaktu sa sirovom, vlažnom ili masnom hranom bez da na nju štetno utječu ili joj mijenjaju svojstva.

Tanjuri i zdjele izrađuju se od svježih vlakana celuloze koja jamče da nema niti jedne vrste zagađivača ili kemijskih ostataka iz prerade starog papira koji mogu prijeći iz recikliranog kartona u prehrambeni proizvod. Druga je varijanta šećerna trska u čijoj proizvodnji nastaje nusproizvod bagasse, koji je zbog visokog udjela celuloze odlična sirovina, a tanjuri i zdjele koji se dobivaju od njega vrlo su čvrsti i pogodni čak i za mikrovalne pećnice.

Jedan od najvrijednijih segmenata linije su biorazgradive čaše koje se izrađuju na bazi polyacitida na bazi škroba, materijala sličnog konvencionalnoj plastici, no koji nije štetan za okoliš. Tako proizvedene čaše u prirodi se razgrade u roku od 45 do 60 dana, a na isti se način proizvode i slamke za sokove i kutije za pakiranje hrane. www.matram.hr

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci