Događaji

Bečki tjedan u Opatiji

Opatija je i ove godine domaćin Bečkog tjedna, od 16. do 23. rujna. Opatijske kavane tada će biti u znaku tipičnih bečkih slastica, održavaju se koncerti i izložbe, te Bečki bal u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner

Becki tjedan

Manifestacija započinje svečanim koncertom u nedjelju 16. rujna u 20 sati, na kojem nastupa OKO – Opatijski komorni orkestar s dvije bečke i jednom opatijskom simfonijom.

U Hotelu Palace Bellevue u srijedu 19. rujna održava se dječja radionica pod imenom “Beč za djecu”, a u čevrtak 20. rujna će svečano biti otvorena izložba pod nazivome “Identities” u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer.

Kušanje bečkih vina je na programu u petak 1. rujna, na terasi hotela Kvarner, uz svečani koncert nakon čega slijedi humanitarna modna revija.

Vrhunac Bečkog tjedna je u subotu 22. rujna kada se u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner održava Bečki bal. Posebna je to večer obilježena tradicionalnim protokolom kojeg Bečki balovi podrazumijevaju, a sve započinej nastupom orkestra Original Wiener Strauss Capelle i plesne škole Tanzkomitee iz Beča. Na Balu će biti služena tradicionalna bečka večera, dok će desert, velika sacher torta i pjenušac, biti poslužen na terasi uz ono što Bečki bal u Opatiji čini posebnim – glazbenim vatrometom na moru. www.visitopatija.com

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci