Nekategorizirano

Aspira otvorila prvi međunarodni studij Gastronomije u Zagrebu

Visoka škola Aspira svečano je predstavila prvi međunarodni studij Gastronomije u Zagrebu. Logičan je to korak s obzirom da se radi o ustanovi koja već niz godina obrazuje kvalitetne kadrove u turizmu i ugostiteljstvu u Splitu

_MG_8377

Otvaranju je nazočio i ministar turizma Gari Cappelli, koji je ovom prlikom istaknuo važnost kvalitetnog obrazovanja kadrova pogotovo imajući u vidu veliki uzlet hrvatskog turizma zabilježen u posljednjih nekoliko godina.

Odmah po otvaranju uslijedio je okrugli stol na temu “Važnost visokoškolskog obrazovanja za ugostiteljska zanimanja i hrvatsku gastronomiju“, na kojem su sudjelovali državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonči Glavina, magistar gastronomije Denis Galić inače Aspirin predavač i osnivač tvrtke HGE Consilio, direktorica Udruge ugostiteljstva i turizma pri HUP-u Natali Komen Bujas te predsjednik JRE udruženja Hrvatska Teo Fernetić.

Tijekom otvaranja održan je i atraktivan cooking show gdje su njemački chef Michael Noss, Damir Modrušan iz restorana Zigante, Ana Grgić chefica iz Esplanade te splitski chef Antun Nišević, inače i Aspirini predavači, predvodili studente u pripremi odličnih delicija.

Aspirin studij Gastronomije je jedan od najkvalitetnijih studijskih programa u Hrvatskoj. Temeljen je na primjerima najboljih inozemnih edukacijskih ustanova te prvenstveno na praktičnoj nastavi, a sve to s ciljem da se studente kvalitetno osposobi za otvaranje i vođenje restorana. Predavači na studiju su priznati stručnjaci iz prakse: Andrej Barbieri, Danijel Đekić, Nikola Eterović, Vincenzo Guarino (trostruki nositelj Michelin zvjezdice), Dino Galvagno, Ivan Pažanin, Denis Zembo, Hrvoje Zirojević, sommelieri Siniša Koceić, Mario Meštrović i Ivan Jug, barmen Marin Nekić i barista Tomislav Stančić.

Prve dvije godine uključuju najvećim dijelom praktičnu nastavu i radionice, dok se na trećoj godini čitav ljetni semestar provodi na stručnoj praksi. Studente čeka najsuvremeniji kuhinjski praktikum gdje se predavanja prate i putem računalnog zaslona, a atraktivne mogućnosti nude se i za nastavak školovanja kroz suradnju Visoke škole Aspira s prestižnom Swiss Education Group.

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Povezani članci