Događaji

Održava se Adria Hotel Forum

Jučer je u Zagrebu otvoren Adria Hotel Forum, jedna od vodećih hotelsko-investicijskih konferencija u Europi, čija je ovogodišnja glavna tema “Razvoj i više od toga”, a konferencija se zanimljivim programom nastavlja još danas

AHF1

U zagrebačkom Hotelu Sheraton jučer je započeo peti po redu Adria Hotel Forum, konferencija kojoj je tijekom dva dana trajanja glavna tema razvoj turizma ne samo u Hrvatskoj, već i regiji. Konferencija je to koja iz godine u godinu okuplja vodeće hotelijere, investitore i konzultante iz Hrvatske i inozemstva, a ove se godine bavi pitanjem razvoja kroz glavnu temu “Razvoj i više od toga”.

Tijekom pozdravnog govora Ministar turizma Gari Capelli najavio je kako će se ove godine u hrvatski turizam uložiti više od 800 milijuna eura. Ministar Capelli govorio je i o izazovima s kojima se hrvatski turizam sučeljava: sezonalnost našeg turizma, ali i konkurentnost, s obzirom da Hrvatska zauzima tek 12. mjesto među zemljama južne i jugoistočne Europe.

Posebnu pažnju i angažman posjetitelja privukle su panel diskusije, na kojima je bilo riječi o perspektivama investitora, ali i regionalnih ministara, neiskorištenim potencijalima hrvatskog turizma, ulozi kapitalne infrastrukture u razovju turističkih destinacija, promjenama u svijetu i njihov utjecaj iz perspektive top developmenta, kako pripremiti projekt atraktivan za investitore, te druge aktualne teme.

Jučer je predstavljen i pobjednički projekt studentskog natječaja ASIC / Adria Student Innovation Contest. Zadatak je bio osmisliti novi turistički proizvod gradića Erduta, a najuspješniji je bio tim studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Program Adria Hotel Foruma nastavlja se danas sa panel diskusijama na temu kako luksuzni hoteli mogu potaknuti razvoj grada, usporedbom privatnog smještaja i hotela, a riječi će biti o razvoju hotela Jadrana sukladno globalnom tržištu, razvoju kontinentalnog turizma, te novim tržištima i suvremenim razlozima putovanja. www.adria-forum.eu

Tagovi: , , , ,

Povezani članci