Novosti

ADAC: hrvatski kampovi među najboljima

Svake godine ADACovi inspekori prijeđu 100,000 kilometara kako bi ocijenili 2,000 kampova u Europi, da bi svoja zapažanja objedinili u najveći i Njemcima najpouzdaniji vodič o kampingu: ADAC Campingführer. U ovogodišnje izdanje uvrstili su ukupno 119 hrvatskih kampova

ADAC slide

U ovogodišnjem izdanju ADACa, čak sedam hrvatskih kampova nosi prestižnu oznaku ADAC Superplatz: kamp Zaton (Zadar), kamp Krk, kamp Valalta (Rovinj), kamp Lanterna (Poreč-Tar), kamp Park Umag (Umag-Brtonigla), Straško (otok Pag), a po prvi puta najvišu je oznaku ponio i rovinjski kamp Val Saline.

ADACove ocjene značajne su za promociju hrvatskih kampova, jer je riječ o vodiču koji od 1950. godine usavršava svoj sustav ocjenjivanja, te danas slovi za najpouzdaniji izvor informacija za naša dominantna emitivna turistička tržišta – Njemačku i Austriju. Kako su Nijemci naši tradocionalni najbrojniji gosti u kampovima sa 33% noćenja, razumljivo je objava tog vodiča, odnosno ocjena kampova, veoma značajna za hrvatski kamping sektor. ADACovi inspektori kampove posjećuju nenajavljeno, obično u špici sezone, a ocjenjuju sve aspekte ponude kampa: sanitarne prostore, parcele, teren, plaže, zabavne sadržaje, mogućnost za kupnju namirnica i ostalih potrepština unutar samoga kampa.

Uz hrvatskih sedam Superplatz kampova, dodatna 24 kampa ocijenjena su sa 4,5 zvjezdice i time su uvršteni u sam vrh kvalitete kamping ponude Hrvatske. Uz devet kampova u kojima su ADACovi inspektori zamijetili “značajno povećanje kvalitete sadržaja i ponude”, šest kampova sa “sveobuhvatnom wellness ponudom”, te 65 kampova na “iznadprosječno lijepoj lokaciji kampa”, kvaliteta ponude hrvatskih kampova viša je u odnosu na prošlu godinu, te je najveći porast kvalitete zabilježen u Istri i na području Dubrovnika.

Uzlazni trend kvalitete hrvatskih kampova zabilježili su i nizozemski ANWB i Vacanceselect. ANWB je tako dodijelio priznanje “Top Campings 2017” kampovima Lanterna, Park Umag, Val Saline, Valalta, Krk, Solaris (Šibenik), Straško i Zaton. U cijeloj Europi tek tri kampa nose posebno priznanje “Glamping Award 2017” nizozemskog Vacanceselecta, a ove se godine među njima našao i porečki kamp Materada.

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , ,

Povezani članci