Enogastro

1000 lica pašte

S obzirom da nema restorana koji ne poslužuje tjesteninu u nekoj varijanti, u jesenskom broju Turizam infa donosimo puno korisnih zanimljivosti ukoliko je želite kvalitetno pripremati i prezentirati u svojim objektima

PASTA

U našoj priči pokazujemo kako je pašta nastala i razvijala na području Italije, kako je usavršena i postala onakvom kakvom je poznajemo danas, u kuhinjama diljem svijeta.

Za razliku u kvaliteti pašte najviše je zaslužan jedan sastojak – durum pšenična krupica. Sve o nedavnom početku uzgoja durum pšenice u Hrvatskoj ispričao nam je Zoran Šimunić, osoba koja stoji iza renomiranog hrvatskog brenda tjestenine Aurelia.

Predstavljamo vam najpopularnije oblike tjestenine te s kojim se umacima oni najbolje slažu, kakvi su se oblici tjestenine u prošlosti spravljali u Hrvatskoj, koje su alternative bijelom brašnu u proizvodnji tjestenine.

Prilog o tjestenini donosi i brojne druge, manje poznate zanimljivosti o tjestenini – s novim brojem časopisa Turizam info upoznat ćete svih tisuću lica tjestenine!

 

Pokreni svoju godišnju pretplatu!

Čitaj Turizam info cijele godine, odmah po izlasku ga primi na svoju adresu i ostvari uštedu kroz godišnju pretplatu

 

 


 

Tagovi: , ,

Povezani članci