Novosti

Zelena energija u turizmu ide dalje

Jadranka hoteli, prvi su otočki hoteli, a ARCOTEL Allegra je među prvim kontinentalnim hotelima koji su odabrali električnu energiju iz obnovljivih izvora

Zarulja HEP copy

Vodeći nacionalni opskrbljivač električnom energijom, HEP Opskrba, u ožujku ove godine je obilježila godinu dana od lansiranja jedinstvenog proizvoda ZelEn – električne energije dobivene isključivo iz obnovljivih izvora. Riječ je o električnoj energiji dobivenoj iz 26 certificiranih HEP-ovih hidroelektrana. Proizvod je namijenjen isključivo kupcima HEP Opskrbe koji su se u svom poslovanju odlučili za društveno odgovorno poslovanje, brigu o okolišu i korištenju energije iz obnovljivih izvora, a sve je više takvih tvrtki i u turizmu.

365 DANA ODGOVORNOSTI
- Lošinj Hotels & Villas, najveći otočki turistički brand upotpunio je svoju ponudu otvorenjem luksuznog Boutique Hotela Alhambra. Kao i ostali hoteli tvrtke Jadranka hoteli d.o.o. i Boutique Hotel Alhambra zadovoljava najzahtjevnije ekološke uvjete poslovanja. Istaknuti hrvatski dizajner rasvjete Dean Skira projektirao je cjelokupno osvjetljenje ovog objekta koji se opskrbljuje isključivo električnom energijom iz obnovljivih izvora. Upravo je to odabrani put tvrtke koja svojim aktivnostima djeluje na „Otoku vitalnosti“. Sudjelovanjem u projektu ZelEn tvrtka želi utjecati na važnost očuvanja našeg okoliša, te proaktivno svojim primjerom podizati svijest svojih djelatnika i sugrađana, istaknuo je Goran Filipović, predsjednik Uprave Jadranka hotela.

Hotel Alhambra_jadranka HoteliBoutique Hotel Alhambra na Malom Lošinju koristi isključivo obnovljive izvore energije

Da turističke tvrtke sve više prepoznaju zelenu energiju, potvrđuje i činjenica da je nedavno i Hotel ARCOTEL Allegra odabrao električnu energiju iz obnovljivih izvora.
- Hotel ARCOTEL Allegra kao član austrijske grupacije ARCOTEL Hoteli aktivno se bavi temom održivosti. U duhu navedenoga u svakodnevnom poslovanju koristimo proizvode regionalnih dobavljača, te potičemo djelatnike i goste da što više koriste bicikl i sredstva javnog prijevoza, te tako pomognu u smanjenju emisija ugljičnog-dioksida, promiču zdravlje i pomažu okolini. Upravo je to i razlog zašto smo se odlučili sudjelovati u inicijativi promicanja alternativnih izvora energije, te time dati još veći doprinos duhu održivosti i podizanja ekološke svijesti, rekla nam je Ljiljana Mikić, direktorica hotala ARCOTEL Allegra Zagreb.

Za projekt ZelEn, HEP Opskrba dobila je nagradu GREENOVATION za najbolji ukupni program hrvatskog zelenog gospodarstva. zelen.hep.hr


 

Drvo100 zelenih stabala

Društveno odgovorno partnerstvo HEP-a i kupaca ZelEna produbljeno je inicijativom 100 zelenih stabala, u sklopu kojeg će zaposlenici HEP Opskrbe, zajedno s kupcima, korisnicima ZelEna, urediti okoliš i posaditi 100 stabala oko 26 HEP-ovih hidroelektrana. Ovom inicijativom, HEP Opskrba i kupci proizvoda ZelEn žele doprinijeti programu Ujedinjenih naroda pokrenutom 2010. godine pod nazivom “Milijarda zelenih djela – međunarodni pokret kojim štitimo planet i osiguravamo održivu budućnost”.

Tagovi: , , , , , , , , , ,

Povezani članci