Novosti

Usvojen Program rada HTZ-a za 2017. godinu

Na održanoj sjednici Sabora HTZ-a usvojen je godišnji program rada i financijski plan za 2017., a poseban naglasak kroz sljedeću godinu biti će na jačanju zdravstvenog turizma i turistički nerazvijenih područja

Ministarstvo-turizma_RH

U četvrtak, 15.12.2016. održana je 3. sjednica Sabora Hrvatske turističke zajednice, na kojoj je usvojeno izvješće o obavljenom nadzoru nad poslovanjem HTZ-a, rebalans godišnjeg programa rada i financijskog plana za ovu godinu, ali i ono najvažnije, godišnji program rada i financijski plan za narednu, 2017. godinu. Sjednici su prisustvovali ministar turizma Gari Cappelli i direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić.

Ministar turizma, Gari Capelli, otvorio je sjednicu i izjavio da će u sljedećoj godini naglasak prvenstveno biti na turistički nerazvijena područja na moru i kontinentu. „Po prvi put u posljednjih nekoliko godina Ministarstvo turizma će dobiti veća sredstva iz državnog proračuna i to uvećana za 6 posto u odnosu na sredstva iz ove godine. Do ljetnog raspusta Sabora očekujemo i rješavanje izmjena zakona u nadležnosti Ministarstva zdravlja kako bi se specijalne bolnice mogle baviti zdravstvenim turizmom i tako produljiti sezonu“, poručio je ministar Cappelli, dodavši kako će se i u sljedećoj godini financirati kvalitetni projekti jedinica lokalne i regionalne samouprave kroz Fond za razvoj turizma, odnosno kako će se još snažnije krenuti s kvalitetnom promocijom Hrvatske na globalnim tržištima.

S ministrom se složio i direktor Ivičić koji je naglasio da su budžeti za promociju pred i posezone u sklopu Godišjeg programa rada HTZ-a za 2017. znatno veći u odnosu na ovu godinu. Ovogodišnjih 14,2 milijuna kuna povećano je na čak 26,1 milijun kuna. „Ova je godina za hrvatski turistički sektor bila iznimno uspješna i rezultat je to rada i doprinosa cjelokupnog sektora i pojedinaca koji na bilo koji način djeluju u turizmu. Dosad ostvareni rezultati pred nas stavljaju i nove izazove u 2017. godini tijekom koje želimo zadržati pozitivna kretanja i trendove rasta. Upravo ćemo zbog toga naglasak staviti na proizvode poput zdravstvenog turizma jer na tom području imamo izuzetno kvalitetne resursne osnove ili kongresnog turizma gdje možemo ponuditi nešto novo u odnosu na konkurentne destinacije“, izjavio je direktor Ivičić. Uz budžet od 260 milijuna kuna, redovite aktivnosti i promociju selektivnih oblika turizma, Hrvatska turistička zajednica planira značajno produljiti turističku sezonu i ostvariti još bolje rezultate u odnosu na prethodne godine.

Tagovi: , , , ,

Povezani članci