Događaji

Uskoro počinju Dani hrvatskog turizma

Dani hrvatskog turizma, tradicionalni skup turističkih djelatnika ove se godine održava u terminu od 13. do 14. listopada i Poreču, a predviđen je radni dio i dodjela hrvatskih turističkih nagrada

Dani hrvatskog turizma 2014, Grad Opatija

Iz Ministarstva turizma je najavljeno kako će se radni dio programa DHT-a odvijati u Hotelu Parentium u Zelenoj Laguni te u Isabella Resortu na otoku Sv. Nikola, dok je dodjela nagrada predviđena u sportskoj dvorani Žatika.

Na dvodnevnom skupu analizirat će se turistička sezona 2015. te najaviti glavne aktivnosti za pripremu turističke 2016. godine. Također, po prvi puta javnosti će se predstaviti pripremljeni akcijski planovi za razvoj posebnih oblika turizma, pripremljeni temeljem Strategije razvoja hrvatskog turizma do 2020.godine, a u fokusu će biti i aktualna tema „sharing economy“.

I ove će godine biti održana dodjela turističkih nagrada pojedincima, predstavnicima turističke industrije i najboljim odredištima i to po novom modelu. Novi koncept godišnjih hrvatskih turističkih nagrada sastoji se od 28 nagrada u sedam (7) kategorija: Destinacija godine, Hrvatska 365, Nagrada za održivi turizam, Inovacija godine, Atrakcija godine, Nagrada poslovnom sektoru i nagrada Ljudi u turizmu. Postojeća kategorija nagrada koje se dodjeljuju poslovnom sektoru, Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku, a koje dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora, od ove je godine proširena. Uz već postojeće, za hotele, kampove i marine, od ove su godine uvedene i nagrade za DMC (engl. Destination Management Company), hostele, obiteljski smještaj, charter kompaniju, restorane te seoska domaćinstva.

Organizatori skupa su Ministarstvo turizma, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska turistička zajednica. Za sudjelovanje se možete prijaviti ovdje.

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci