Opremanje

U trenutku do savršene čokolade

Čokolada gotovo da je prvi i zadnji dojam koji neki objekt ostavlja. Ona bi trebala biti pravilno izrađena, što znači savršenog sjaja, da pravilno puca prilikom zagriza, da se ne topi kada je dotaknemo prstima… i da gosti jednostavno traže još!

Selmi one stroj - Higis

U novije vrijeme veliki broj objekata u turizmu odlučuje se čokoladi pristupiti na jednom nivou i ponuditi vlastiti, personalizirani proizvod. Neizbježno je i pitanje kako izbjeći sve nezgode s čokoladom, pravilno je pripremiti i prezentirati.

Tvrtka Higis, inače specijalizirana za opremu i materijale za slastičarstvo, predstavila je tako uređaje za temperiranje i pripremu čokolade talijanske tvrtke Selmi, jednoga od najvećih europskih proizvođača s tradicijom od gotovo 60 godina, koji se sada mogu naći i na hrvatskom tržištu.

Radi se o uređajima različitih kapaciteta, skladnih gabarita, s različitim dodacima i mogućnostima finiširanja koji su dobro rješenje za slastičarnice, hotele i restorane, no i manje ugostiteljske objekte.

Najjednostavniji model Selmi One tako otapa, temperira te hladi čokoladu, a mlaz čokolade se kontrolira nožnom pedalom. Kako kaže Tomaž Maglica iz Higisa ovaj jednostavni model ne zauzima puno mjesta, a odgovara zahtjevima čak i hotelske proizvodnje s obzirom da je kapaciteta 12 kilograma, i na sat proizvodi 55 kilograma čokolade, s vrlo malom potrošnjom energije.

Za sofisticiraniju proizvodnju na raspolaganju su jači modeli koji su u potpunosti automatizirani pa tako imaju mogućnosti izrade pralina, dodavanja punjenja, lješnjaka ili badema te finiširanja i glaziranja. www.higis.hr

Tagovi: , , , ,

Povezani članci