Nekategorizirano

U FOKUSU: Napušteni vojni objekti = turistički potencijal

U Hrvatskoj postoji nekoliko desetaka tisuća napuštenih vojnih objekata. Tu su kasarne i prateći objekti, podmorničke baze, bunkeri i skladišta, bivši hoteli za državne i vojne dužnosnike, odmarališta

 

Krajem 1991. godine sve je to vraćeno Republici Hrvatskoj, no od tada do danas spora birokracija, manjak zainteresiranosti, a dobrim dijelom i gospodarska kriza, razlogom su da je u revalorizaciji i ponovnom aktiviranju te imovine učinjeno vrlo malo ili gotovo ništa.

 

No, u katalogu investicijskih projekata Agencije za investicije i konkurentnost prezentiranom u kolovozu prošle godine, objavljena su između ostalog četiri bivša vojna objekta koja trenutno nisu u funkciji, a planira se njihova prenamjena.

 

To su Hotel Krvavica kraj Baške Vode, bivša vojarna Muzil te Saccorgiana i Hidrobaza u Puli, za što se očekuju raspisivanje Javnih poziva investitorima tijekom ove godine.

 

Pogledajte kako objekti izgledaju i na koji se način planiraju vratiti turizmu gdje i pripadaju u novom broju časopisa Turizam info.

 

Pokreni svoju godišnju pretplatu!

Čitaj Turizam info cijele godine, odmah po izlasku ga primi na svoju adresu i ostvari uštedu kroz godišnju pretplatu