Opremanje

Top nagrada za top čaše

U veljači 2016. godine seriji čaša Viña Touch proizvođača Schott Zwiesel biti će dodijeljena jedna od najvećih svjetskih nagrada za dizajn – German Design Award Special Mention. Ova posebna nagrada dodijeljena je zbog kombinacije vrhunskog dizajna, inovativnosti, funkcionalnosti i kvalitete proizvoda

VINA TOUCH

Prije više od 60 godina osnovano je Njemačko vijeće za dizajn (Rat fur Formgebung). Cilj je bio jedan – da u godinama nakon II. svjetskog rata postane jedna od vodećih svjetskih institucija kada je u pitanju vrhunski dizajn. Sljedeći je logičan korak bila dodjela Njemačke nagrade za dizajn (German Design Award), koja je danas postala jednom od najvažnijih internacionalnih nagrada i dodjeljuje se u dvije kategorije – za produkt dizajn i komunikacijski dizajn.

Laureati German Design Awarda za 2016. godinu već su odabrani, a svakome tko se bavi ugostiteljstvom i na svome se profesionalnom putu susreo sa Schott Zwiesel kristalnim čašama, biti će drago čuti da je upravo ovaj proizvođač vrhunskih čaša za svoju novu liniju Viña Touch dobitnik posebne nagrade German Design Awarda, nagrade Special Mention. Stručni žiri koji se sastoji od desetak svjetski poznatih dizajnera prepoznao je ovu liniju kao odličan spoj vrhunskog dizajna, inovativnosti, funkcionalnosti i kvalitete.

Viña Touch odlikuju žive, pastelne boje u kojima bilo koje piće izgleda drugačije, te utječu i na poseban dizajn stola. Što se kvalitete tiče, izrađene su patentiranom Tritan tehnologijom. Radi se o vrsti kristalnog stakla razvijenoj sa Fakultetom u Erlangenu nakon niza godina istraživanja, gdje je unošenjem novih sastojaka u recepturu dobiveno staklo koje je ne samo sjajnije, već i otpornije na lom tijekom pranja, te  prilagođenije za profesionalnu uporabu u restoranima, hotelima i ugostiteljskim objektima. Sjaju stakla doprinosi cirkon, dok čvrstoću stakla koje se bez straha od loma ili bijelih mrlja može prati u perilici, osigurava titan. Čaše su dizajnirane u suradnji sa sommelierima i profesionalcima, kako bi zadovoljile ne samo estetiku već i funkcionalnost. Zastupnik Schott Zwiesela za Hrvatsku je Alexander commerce.


German Design Award dodjeljuju se za komunikacijski dizajn te za produkt dizajn i to u 10 kategorija (kupaonica i wellness; građenje i energija; kompjuteri i zabava; industrija, materijali i zdravstvo; kuhinja i domaćinstvo; lifestyle; rasvjeta; ured; transport i javni dizajn). Kriteriji prema kojima se dodjeljuje nagrada nekom proizvodu jesu ergonomija, funkcionalnost, praktična vrijednost, tržišni potencijal, brand vrijednost, eko komponenta, tehnička funkcionalnost, način proizvodnje, eko element, održivost.

 

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci