Opremanje

Top Mountain Crosspoint

Na granici Italije i Austrije, u regiji Obergurgl zaživio je jedinstven projekt koji u sebi objedinjuje odličan koncept cjelogodišnjeg turističkog proizvoda, prvorazrednog ugostiteljskog objekta i muzeja

TOP Mountain Crosspoint 1

Attila Scheiber stariji još je davne 1961. godine krenuo u poduzetništvo u kojem je povezao sve segmente kvalitetne skijaške destinacije – uložio je sredstva u mali ski lift te na vrhu planine sagradio hotel i sve to kristio imenom Hochgurgl. Kroz godine obitelj je postala jedan od vodećih hotelijera i vlasnika žičara na ovim prostorima.

TOP Mountain Crosspoint 3U objektu se nalazi imprsivan muzej starih motocikala

Želeći nastaviti turistički razvoj same regije, Attilini sinovi, braća blizanci Attila mlađi i Alban Scheiber prije nekoliko su godina krenuli u jednu od najvećih investicija u austrijskom turizmu s ciljem razvoja ponude koja će više pozicionirati regiju kao ski destinaciju, no i doprinijeti razvoju cjelogodišnjeg turizma. Iz samog mjesta izgrađena je supermoderna gondola kapaciteta 2400 skijaša na sat, a na njezinoj međustanici na 2.751 metara nadmorske visine niknuo je supermoderni restoran te jedinstveni muzej starih, kolekcionarskih primjeraka motocikala. To je ujedno i muzej na najvišoj nadmorskoj visini u Europi, a idejno rješenje kompleksa potpisuje arhitekt Michael Brotz.

Top Mountain Crosspoint projekt je vrijedan 23 milijuna eura. Uz restoran koji spaja najbolje od talijanske i austrijske gastronomije, u muzeju se na nešto više od 2.000 metara kvadratnih može vidjeti preko 230 klasičnih, kolekcionarskih motora više od stotine različitih proizvođača te nekoliko primjeraka povijesnih automobila. Uz cijenu ulaznice od 10 eura, posjetitelji mogu vidjeti i doživjeti odličnu priču ne samo o razvoju motora, već i kolekcionarskoj strasti braće Scheiber. Mogućnost skijanja od početka studenog pa sve sredine svibnja, te niz događaja koji su ovdje planirani u ljetnoj sezoni sigurno su razlog da se vizija o turizmu koji traje 365 dana ostvari.


 

State of the art oprema i vizija restorana

Razmišljajući o restoranu braća Scheiber su otišli korak dalje. Unutrašnje uređenje je kao i ostatak kompleksa dizajnersko, atraktivno s nizom detalja i toplim elementima drva. Sam dizajn je veliki pomak u konceptu ove vrste objekata, i uspješno je velikim brojevima dao naznaku luksuza čime je i postignuto da se gost osjeća ugodnije.

TOP Mountain Crosspoint 5

U restoranu se dnevno priprema više od 1200 obroka, a sam je kapacitet 280 unutrašnjih te 380 mjesta na terasi, pa je bilo potrebno posebu pažnju usmjeriti na tehnološku opremljenost kuhinje. Chef Walter Schwarz je kuhinju postavio na principu lokalnih, regionalnih, svježih namirnica koje se koriste u autentičnim receptima. Ovaj pedesetogodišnjak koji se može pohvaliti iskustvom u ponajboljim švicarskim hotelima ovdje upravlja timom od 12 ljudi, a ono što se može naći na meniju jesu pizza od domaćeg brašna s izvorskom vodom, te sofisticirane inačice klasične alpske kuhinje poput štrudle od jabuka, slatkih palačinki, okruglica.

Ono pravo srce kuhinje, dio u kojem se priprema hrana dolazi iz Švicarske. Jedan od najpozudanijih proizvođača kada se radi o opremi kuhinje, švicarski proizvođač Salvis najbolje je odgovorio potrebama optimalno opremljene, kvalitetne i održive kuhinje.

TOP Mountain Crosspoint salvisKuhinju je po mjeri opremao švicarski proizvođač Salvis

Kuhinja je isplanirana i posložena na način da omogući neometan rad i brzo izbacivanje obroka bez zastoja. Centralni je dio za pripremu hranu Salvis Vision PRO 1700 složen po specifičnim potrebama, dok su ostala radna mjesta isplanirana na način i s opremom da je sve blizu, i na ruku. Ugrađeno je pet indukcijskih pećnica, pekač, salamander, kuhalo za tjesteninu, a svi su ormarići, frižideri i škrinje od H2 nehrđajućeg čelika koji se lako održava. Svi ugrađeni strojevi projektirani su na način da su fleksibilni i ergonomični, a mnogi se slažu da je ovo pionirski pothvat opreme kuhinje na način da omogućava maksimalnu moguću efikasnost. Više o Salvis opremi za profesionalne kuhinje možete pronaći na www.eten.hr

 

Fotografije ustupio Top Mountain Crosspoint
Tagovi: , , , , , , , ,

Povezani članci