Novosti

Tijekom Uskrsa i produženog vikenda ostvareno 400 tisuća turističkih noćenja

Prema prvim podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru (sustav eCrew), tijekom blagdana Uskrsa i produženog vikenda, ostvareno je 117.288 dolazaka i 399.921 noćenja. U usporedbi s prošlom godinom, riječ je visokom porastu u dolascima od 68 posto i 94 posto u noćenjima

eVisitor

Tijekom predmetnog razdoblja najviše je noćenja ostvareno u Istri (134 tisuće noćenja), Kvarneru (70 tisuća noćenja) i Dubrovačko-neretvanskoj županiji (57 tisuća noćenja). Slijede Splitsko-dalmatinska županija s 47 tisuća noćenja, Zadarska s 23 tisuće noćenja, grad Zagreb s 20 tisuća noćenja, Šibensko-kninska s 14 tisuća noćenja te Ličko-senjska županija s 9 tisuća noćenja. Na kontinentu je najviše noćenja ostvareno u Karlovačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji s oko 4 tisuće noćenja. Gledajući po destinacijama, najviše noćenja je ostvareno u Dubrovniku (44 tisuće noćenja), Poreču (28 tisuća noćenja) i Rovinju (26 tisuća noćenja), dok je po vrsti smještaja najviše noćenja ostvareno u hotelima (235 tisuća noćenja), objektima u domaćinstvu (65 tisuća noćenja) i kampovima (48 tisuća noćenja).

Tijekom navedenog razdoblja najviše noćenja su ostvarili turisti iz Njemačke (90 tisuća noćenja), Italije (41 tisuća noćenja), Austrije (41 tisuća noćenja), Francuske (16 tisuća noćenja) i Slovenije (15 tisuća noćenja), dok su domaći turisti ostvarili 46 tisuća noćenja. Dodajemo kako odlični rezultati turističkog prometa ostvareni tijekom produženog vikenda potvrđuju najave o vrlo uspješnom mjesecu travnju, koji će u usporedbi s lanjskim biti znatno bolji, odnosno tijekom kojeg se također očekuju dvoznamenkasti porasti turističkog prometa.

Tagovi: , ,

Povezani članci