Novosti

Tijekom prvog vikenda u srpnju više od 1.7 milijuna noćenja

Prema prvim podacima sustava eVisitor (stanje na dan 4. srpanj do 10 sati) u Hrvatskoj je od 1. do 3. srpnja ostvareno 371.602 dolazaka, odnosno 1.706.840 noćenja

eVisitor

U prvom srpanjskom vikendu top pet stranih tržišta prema noćenjima su Slovenija, Njemačka, Češka, Poljska i Austrija. Tijekom proteklog vikenda, najposjećenije destinacije su bile Rovinj, Poreč, Dubrovnik, Medulin i Umag.

Analizirajući strukturu smještaja i ukupna noćenja, 35,8 posto noćenja ostvareno je u objektima u domaćinstvu, 22,9 posto u hotelima, dok je 21,1 posto noćenja ostvareno u kampovima.

Tako je prema podacima iz sustava eVisitor, između ostaloga, moguće i izvaditi podatak o točnom danu kada je ostvaren najveći turistički promet. Tijekom prvog vikenda u mjesecu srpnju najveći broj noćenja ostvaren je u subotu (2. srpanj) kada je zabilježeno ukupno 589.015 noćenja. Dodatno, na isti su dan hrvatski hoteli u prosjeku bili popunjeni 79,5 posto, popunjenost kampova iznosila je 50,2 posto, dok je obiteljski smještaj bio na 39,3 posto popunjenosti. Na razini svih kapaciteta, prosječna popunjenost na dan 2. srpnja iznosila je 46,7 posto.

Da je sezona dobro pripremljena i da se odvija u skladu s očekivanjima potvrđuju i podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) koji govore o porastu potražnje za Hrvatskom u prvom dijelu godine. Naime, u Hrvatskoj je prema podacima DZS-a u prva četiri mjeseca ove godine ostvareno 1.35 milijuna dolazaka (rast od 7,5 posto), odnosno 3.3 milijuna noćenja (rast od 6,1 posto), a svi preliminarni podaci vezani uz buking ukazuju na zadržavanje pozitivnog trenda i tijekom narednih mjeseci.

Tagovi: , ,

Povezani članci