Novosti

Svježa tjestenina u odličnom receptu

Aurelia, hrvatski proizvođač svježe tjestenine, predstavio je jesensku novost u svojoj ponudi: tortellone punjene s bundevom i prženim sjemenkama bundeve

nase-klasje-web

 

Radi se o varijanti tjestenine koja je dobro rješenje za ugostiteljske i hotelske objekte koji žele ponuditi kvalitetan proizvod, a ne zahtijeva dugu pripremu. Tjestenina se priprema u samo tri minute, a jedan zanimljiv recept donosimo u nastavku.

Tortelloni s bundevom u umaku od gljiva i vina

1 ½ šalice jušnog temeljca
1 šalica suhog crnog vina
3 žlice maslinovog ulja
350 g gljiva po izboru (narezanih)
225 g nasjeckane pancete
6 žlica maslaca
1 šalica naribanog parmezana
Prstohvat kadulje, ružmarina

Priprema Temeljac i vino pustite da zavriju, te kuhajte 15-18 minuta. U tavi zagrijte ulje, dodajte gljive i sol, te pirjajte 5 minuta. Izvadite gljive, a na ulju nastavite pržiti pancetu dok ne posmeđi. Dodajte temeljac s vinom, maslac, začinsko bilje i na laganoj vatri kuhajte, dok umak ne postane malo gušći, pa dodajte gljive. Ukoliko je potrebno, umak razrijedite s nekoliko žlica vode. Pred kraj, umiješajte ½ šalice parmezana, a umak prelijte preko kuhanih Tortellona. Posipajte ostatkom sira.

Tagovi: , , ,

Povezani članci