Događaji

Svjetski Forum turizma u Lucernu

U četvrtak 4. i petak 5. svibnja u Lucernu u Švicarskoj se održava Svjetski forum turizma na kojem sudjeluje preko 600 turističkih profesionalaca iz više od 70 zemalja svijeta, a tema foruma je kako ostati relevantan u nesigurnim vremenima

Kongres Turizma Lucerne

Kroz dva dana u Lucernu se održava niz predavanja, panel diskusija i radionica, koje bi trebale dati odgovor na to kako osmišljavati turistički proizvod u vremenima koja su prije svega izazov, kako samim ponuđačima turističkih usluga, tako i turistima.

Prvoga dana program otvaraju neki od vodećih autoriteta u svjetskom turizmu. Jason Fox, direktor Cleverness magazina iz Melbournea govoriti će o prednostima koje donose nesigurna vremena i kako ih najbolje iskoristiti kao vlastitu prednost.

Biti će predstavljena i inovativan švicarski projekt te vrste, a na panelu kako odgovoriti na izazove sutrašnjice sudjelovati će Puneet Chhatwal,direktor Deutsche Hospitality, Seán Cleary predsjednik Strategic Concepts, Teo Ah Khing predsjednik Desert Star Holdings, Jason Fox direktor The Cleverness
, Simon Lehmann predsjednik Phocuswright.

Simon Anholt, nezavisni konzultant održati će zaninljivo predavanje o brendiranju i diferenciranju zemalja i destinacija, a u popodnevnim satima održati će se i niz workshopova na temu razvoja tržišta, budućnosti avio prometa, inovacija u turizmu, javno privatnom partnerstvu i slično.

Drugoga dana foruma sve započinje temom kako pojednostaviti turističku uslugu a da bude maksimalno učinkovita, nastavlja se temom strategija te odgovora na pitanje kako postati i ostati relevantan s posebnim naglaskom na mlade talente i nove generacije.

Uz brojne primjere dobre prakse, Forum je mjesto koje iz godine u godinu daje smjernice održavanja i postizanja kvalitete u sve izazovnijim uvjetima, pa je time zanimljiv i prije svega potreban svim turističkim djelatnicima koji promišljaju buduće projekte i poslovanje.

Za sudjelovanje se još uvijek može prijaviti na wtfl2017.wtflucerne.org

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci