Opremanje

Suhim zrenjem do savršenog steaka

Idealan model za suho dozrijevanje mesa dolazi iz njemačkog Dry Agera. Model DX 1000 osmišljen je za profesionalnu upotrebu u restoranima, kapaciteta je 100 kilograma, a u njemu mogu odležavati govedina, svinjetina te šunke i salame

039_Dry_Ager_FN_2883

Prednost suhog dozrijevanja je ta što meso postaje iznimno meko, a što duže stoji u Dry Ageru, njegov okus postaje intenzivniji. Tajna je u kisiku koji aktivira prirodne enzime mesa, čime se razbija vezivno tkivo, te isparavanju tekućine – s obzirom da voda nema okusa, njenim isparavanjem se dobiva koncentriraniji okus.

Unutar Dry Agera, meso zrije uz stalnu vlažnost zraka od oko 85% i temperaturu od 1,5°C. Zahvaljujući patentiranom HumiControl sustavu za kontrolu vlage i protoka zraka, vlažnost unutar uređaja je moguće precizno namjestiti na bilo koju vrijednost između 60 i 90%. Sve ovo jamči savršenu mikroklimu za dozrijevanje, a posebni filteri od aktivnog ugljena u kombinaciji s UVC ventilacijskim sustavom ujedno garantiraju i sterilizaciju mesa. Visoku razinu funkcionalnosti prati “state of the art” dizajn, zbog čega se može koristiti kao atraktivan element u interijeru.

Stakla na vratima frižidera su lagano zatamnjena, unutarnje police su podesive, a mogu se i ukloniti za potrebe odležavanja velikih komada mesa. Dry Ager je prikladan i za pripremu suhomesnatih proizvoda ili dozrijevanje sireva. Postoji i u praktičnijoj inačici kapaciteta 20 kilograma, za privatno korištenje i restorane koji raspolažu s manje prostora. www.gemma.hr

Tagovi: , , ,

Povezani članci