Novosti

Studij gastronomije od sada i u Zagrebu

Visoka škola Aspira otvara svoja vrata sa studijem Gastronomije i u Zagrebu. Dodatak je ovo već uhodanom studijskom programu koji je aktivan u Splitu, a putem kojeg studenti imaju priliku surađivati s nekim od najboljiih imena domaće i strane gastronomije, a upisi su tijekom kolovoza

Aspira slideStudenti gastronomije imaju priliku surađivati i s chefom Ivanom Pažaninom

Velik naglasak je stavljen na praksu koju studenti s mentorima predavačima imaju na tjednoj bazi. Nastava se održava u najsuvremenije opremljenom kuhinjskom praktikumu gdje svaki student ima svoju posebnu radnu jedinicu, a osim direktnog rada s mentorima koriste se i moderne tehnologije putem video ekrana preko kojeg studenti mogu pratiti svoje predavače.

Velik dio studentske prakse su i studijska putovanja, u sklopu kojih su studenti do sada imali priliku između ostalog posjetiti restoran Monte obitelji Đekić, restoran Pelegrini gdje ih je ugostio Rudolf Štefan, vinariju Kozlović, restoran Zigante i chefa Damira Modrušana te sudjelovati na radionicama u Agenciji za ruralni razvoj Istre. Također su kuhali s Vincenzom Guarinom, višestrukim nositeljem Michelin zvjezdica, ali i mnogim hrvatskim chefovima od kojih su samo neki Andrej Barbieri, Branko Ognjenović, Tonći Drlje, Michael Noss, Braco Sanjin, Hrvoje Zirojević, Ivan Pažanin i drugi.

Zagrebački program će studentima također nuditi puno mogućnosti da kroz praksu usavrše svoja znanja. Upisi u splitski studij su 29. kolovoza, a zagrebački 31. kolovoza. Početak nastave je 2. listopadawww.aspira.hr

Tagovi: , , , , , , , , , ,

Povezani članci