Novosti

Strukovnim školama za turističke projekte 400 tisuća kuna

S ciljem promocije i jačanja kompetencija strukovnih zanimanja, Ministarstvo turizma u 2018. godini srednjim strukovnim i umjetničkim školama dodijelilo je 400 tisuća kuna bespovratnih sredstava za 12 projekata

Ministarstvo-turizma_RH

Bespovratne potpore dodijeljene su projektima koji promoviraju novi turistički proizvod temeljen na povezivanju javnog, civilnog, privatnog sektora i znanosti (razvoja), pozitivnim učincima u zaštiti okoliša, uvođenju novih tehnologija i uključivanju strateški definiranih posebnih oblika turizma (nautički, zdravstveni, kulturni, poslovni, cikloturizam, eno i gastro, i dr.).

Javni poziv za prijave na natječaj bio je otvoren od 30. siječnja do 28. veljače ove godine, a najveći iznos zatraženih i odobrenih sredstava iznosio je 20 tisuća kuna za projekt jednog prijavitelja, tj. jedne škole ili 40 tisuća kuna za projekt jednog prijavitelja u suradnji s jednim ili više partnera, tj. škola.

Riječ je o natječaju za koji je Ministarstvo turizma u proteklih devet godina sveukupno izdvojilo 3.568.766 kuna te tako potpomoglo razvoj novih, kreativnih projekata koji su postali konkurentni na tržištu. Upravo stoga, mnogo se može očekivati i od ovogodišnjih nagrađenih projekata koji potvrđuju značaj zajedničke suradnje s institucijama i ostalim dionicima iz javnog, privatnog i civilnog sektora.

Tako su primjerice Ekonomska i turistička škola Daruvar ove godine ostvarile potporu od 40 tisuća kuna za osmišljavanje projekta „Rimska gozba“ u kojem im potporu pružaju Tehnička škola Daruvar i Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar. Isti iznos dodijeljen je i Turističko ugostiteljskoj školi Split i Školi likovnih umjetnosti Split koje su i ove godine udružile snage u kreaciji projekta usmjerenog cikloturizmu „With biking skill, down the Mosor hill“, Elektrotehnička i prometa Škola iz Osijeka za projekt „Guide me Osijek“, Tehnička škola Požega i Obrtnička škola Požega za projekt „15.000 slika iz srca Slavonije“, Srednja škola Hvar za projekt „Hvar Story/ Priča o Hvaru“, i tako dalje. Popis svih odabranih projekata pogledajte OVDJE.

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Povezani članci