Časopis

Stigao je novi, proljetni broj časopisa Turizam info

Proljetni broj donosi odlične bike evente, predstavlja navike i očekivanja slovenskih gostiju, a u gastronomiji se bavimo drugačijim vrstama ulja, kobe govedinom i wasabijem. Tu su i turistički potencijali – napušteni vojni objekti, te priča o Pošipu


 

1) POŠIP ZA PET

Vino koje je simbol otoka Korčule, danas je prepoznato kao simbol cijele Dalmacije. S prepoznatljivim aromama suhih marelica i smokava, jedno je od najatraktivnijih food vina. Pogledajte koje Pošipe preporuča sommelier Klaudio Jurčić.


2) TURISTIČKA 2017. U BROJKAMA

Protekla 2017. godina polučila je bolje rezultate od očekivanih – ostvareno je povećanje turističkog prometa od čak 13% u odnosu na godinu ranije. No, prije nego krenemo u obaranje još jdnog turističkog rekorda s 2018. godinom, pogledajte što brojke kažu o kapacitetima, broju noćenja, no i onom najvažnijem – popunjenosti!


3) SLOVENCI, DOBRO NAM DOŠLI

Čak 66% Slovecana odabire Hrvatsku kao svoju destinaciju za godišnji odmor, naši su najbrojniji gosti nakon Nijemaca. Znate li što Slovenci žele, očekuju i traže, te kako im to ponuditi?


4) TURIZAM NA DVA KOTAČA

U svijetu danas više od 60 milijuna ljudi putuje kako bi biciklirali. U Hrvatskoj se cikloturizam također sve više razvija, pa smo u novom broju izdvojili nekoliko turističko-sportskih projekata koji su odličan primjer ne samo kvalitetnih manifestacija, već i truda i rada ljudi koji iza njih stoje. Donosimo priču o eventima Uvati vitar u Sutivanu, Krk Bike Story, Tour of Croatia, Terra Albona i 4 Islands.


5) ULJE NAŠE SVAGDAŠNJE

Izbor ulja koji koristimo u gastronomiji veći je no ikad, te su ona odavno prerasla ulogu “podloge” za prženje. Razlikuju se po teksturi, boji, okusu, načinu dobivanja i brojnim drugim karakteristikama, pa za svako jelo postoji neka vrsta ulja koja će ga učiniti još boljim – možda je to maslinovo, kukuruzno, Palmino, repičino, kokosovo ili bučino…

 

Pokreni svoju godišnju pretplatu!

Čitaj Turizam info cijele godine, odmah po izlasku ga primi na svoju adresu i ostvari uštedu kroz godišnju pretplatu