Novosti

Sladoled s potpisom

Ideja o novim i pomalo drugačijim okusima sladoleda rodila se u restoranu Kanajt u Puntu, kako bi gostima ponudili nešto originalno i drugačije

Sladoled higis

Prije nekoliko godina u ponudi nismo imali pravo ljetno osvježenje sa smokvom, koja je jedan od simbola našega kraja rekla nam je voditeljica hrane i pića u Kanajtu, Kristina Mrakovčić. Kravlje skute je na Krku bilo uvijek pa se uz smokvu krenulo iskombinirati nešto novo.

Nakon nekoliko raznih varijacija i pokušaja Kristina Mrakovčić i Mario Banić osmislili su kombinaciju sladoleda s domaćim džemom od smokava koji se reducira prošekom. Polovica ovako pripremljenoga džema od smokve prelijeva se u sladoled od skute dok se sladoled radi. Druga se polovica neposredno prije posluživanja zagrije i stavlja na tanjur kao podloga, na koju ide prije pripremljena kuglica sladoleda od skute i smokve.

Još jedan sladoled zanimljivog imena Crna udovica nastao je nedavno, kao odgovor na zahtjev gostiju koji su tražili osvježavajući desert koji nije sladak. Kako Kanajt ima vlastitu uljaru, želja je bila da se pripremi jedan već isprobani recept na pomalo originalan način. Uz crveni papar i izrazito gorku crnu čokoladu idealno se spojilo autohtono maslinovo ulje, nastalo iz stoljetnih stabala maslina koje okružuju restoran.

Svi su sladoledi proizvedni od sladolednih baza tvrtke Higis.

 

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci