Novosti

Samoposlužne praonice – mali biznis za siguran profit

Oni koji se odluče krenuti u ovaj posao o niti jednom dijelu projekta više ne moraju razmišljati sami. Tvrtka Bijeli svijet kroz program Jumpstart pomaže od ideje do realizacije

Bijeli svijet slide

Mnogi će se složiti kako je bit poduzetništva u dobroj poslovnoj ideji. Danas kada se pojedinci odlučuju biti sam svoj gazda i kreću prema samozapošljavanju, žele sagraditi siguran obiteljski posao ili investirati kapital u profitabilan projekt, dobra je vijest kako o kvalitetnoj poslovnoj ideji više nije potrebno razmišljati noćima.

Naime, u posljednjih se nekoliko mjeseci u Hrvatskoj otvorilo niz malih samoposlužnih praonica po uzoru na najbolje svjetske trendove, a oni koji se odluče krenuti u takav biznis o niti jednom dijelu projekta više ne moraju razmišljati sami – od ideje, do realizacije i marketinga. Tvrtka Bijeli svijet iz Zagreba upravo na taj način pomaže svima onima koji se odluče krenuti u posao s praonicama rublja i to kroz program Jumpstart.

– Jumpstart program, osim što nudi opremu potrebnu za rad, obuhvaća i cijeli proces razvijanja biznisa za početnike. Od toga gdje pokrenuti posao, na kojoj lokaciji, kako treba izgledati interijer, koju površinu trebate i koja iskustva iz prakse treba izbjeći, do samih kalkulacija o troškovima i prihodima, ispričao nam je Mario Martinek, direktor tvrtke Bijeli svijet.

Da je poslovna ideja kvalitetna potvrđuju iskustva vlasnika praonica iz Zagreba, Rijeke, Zadra, Pule, Rogoznice ili pak Dubrovnika. Svi oni navode kako osim domaćih stanovnika, turisti, poglavito mladi koji borave u hostelima i nautičari cijene mogućnost pranja rublja dok su na odmoru. Mnogi vlasnici praonica u turističkim mjestima uslugu pranja, sušenja i peglanja nude i privatnim iznajmljivačima, restoraterima i ugostiteljima, a važan je podatak kako se ova investicija isplati u prve dvije godine rada. www.bijelisvijet.hr

Iskustva korisnika i kako sve funkcionira pogledajte na sljedećem videu.

Tagovi: , , ,

Povezani članci