Enogastro / Opremanje

Samoposlužna praonica rublja

U velikim kampovima, resortima ili u turističkim destinacijama nije naodmet ponuditi mogućnost da gost sam opere svoje rublje u samoposlužnoj praonici

praonica LG

Tvrtka Bijeli svijet primatelj je master franšize za Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju, BiH i Crnu Goru za praonice rublja LG Laundry Lounge, a prva praonica iz serije zaživjeti će uskoro u Zagrebu.

LG Electronics inače je predstavio novi pristup tradicionalnom konceptu samoposlužne praonice rublja. Osim ugodnog interijera, u praonicama je dostupan besplatan internet i televizija, aparati za kavu i sokove, odnosno stvorena je kućna atmosfera, a ovaj posao ne zahtijeva veliko angažiranje te može biti i savršen dodatni posao onima koji se već bave nekim drugim biznisom.

Primatelj franšize ne plaća ulaznu niti redovitu naknadu jer su one već uračunate pri kupnji neophodnih strojeva. Primatelj, pak, treba pronaći prostor od najmanje 30 četvornih metara. Tvrtka Bijeli svijet osigurava sve neophodne strojeve, a pružit će pomoć i pri planiranju poslovanja, odabiru lokacije, opremanju interijera, održavanju strojeva. Primatelj može računati na marketinšku i prodajnu potporu, no vizualni je identitet Laundry Loungea strogo definiran te se uređenje lokala radi po upustvu davatelja franšize.

– Jedan od uspješnih primjera je samoposlužna praonica u Dubrovniku čiji su klijenti brojni “backpackeri” koji posjećuju taj grad – ukazuje direktor tvrtke Bijeli svijet Mario Martinek da na pravom mjestu ovaj koncept postiže uspjehe. Računica davatelja franšize pokazuje da se investicija može isplatiti već u prvih šest mjeseci poslovanja ukoliko bi se u posao krenulo s četiri perilice i četiri sušilice rublja. A tko su uobičajeni klijenti samouslužnih praonica? Ova mjesta pokazala su se pogodna za otvaranje u hostelima, marinama, kampovima, studentskim domovima, a na Mediteranu i u destinacijama u kojima cirkulira veliki broj turista.
www.bijelisvijet.hr  

Tagovi: , , ,

Povezani članci