Događaji

Ribarski tjedan u Crikvenici

Bliži se tjedan u kojemu će se spojiti ljubav prema moru, tradicija i zabava, i to 49. put zaredom, od 29. kolovoza do 5. rujna 2015.

Rivijera Crikvenica - Ribarski tjedan

I ove će godine posjetitelji punih tjedan dana imati priliku uživati u brojnim zanimljivim i zabavnim događanjima, sjajnim glazbenim nastupima (Đani Stipaničev, klapa „Kampanel“, klapa „Kontra“, Joso Butorac, Večer klapske pjesme i dr.), gastro i sportsko-rekreativnim programima.

Program započinje u subotu, 29. kolovoza, u jutarnjim satima, kada će se u centru Crikvenice održati likovna radionica „Oslikaj ribicu“, a u akvatoriju jedriličarska regata krstaša „Ribarski tjedan“. U 18 sati će u centru početi gastro program „Fešta od dagnji“, a u 20 h zabavni program uz klapu „Kampanel“ i grupu „Trend“. Brodari će počastiti posjetitelje pa oko 22:30 kreće besplatna noćna panoramska vožnja brodovima „Elisabet“, „Kamelija“, „Plima“ i „Primorka“.

Tijeko tjedna su domaćini pripremili radionicu „Riba ribi grize rep“, na kojoj će polaznici moći naučiti pripremiti „Crkveniške rupice“, tradicionalno jelo od male plave ribe. Posebno zanimljivo će biti na kulinarskom show- programu dvojice vrhunskih i iskusnih kuhara – Dragana Viskovića i Zorana Delića, koji će Trg Stjepana Radića pretvoriti u dinamičnu kuhinju na otvorenom. Osim toga, gurmani će svaki dan moći guštati u drugom gastro programu pa će se, osim već spomenute Fešte od dagnji, održati i Fešta od orade, Fešta od sitne plave ribe, Fešta od plavica, Fešta od tune, Fešta od rupica i Fešta od lignji.

Bit će tu i događanja sportsko-rekreativnog karaktera, poput ribarenja i jedrenja s gostima, vaterpolo utakmice „Trajekt kup“ i boćarskog turnira na Boćalištu „Gornji kraj“. Neće uzmanjkati ni izložbi pa će se u prostoru TIC-a Crikvenica moći pogledati izložbe Miroslava Cimera i Marijana Mavrića, u Muzeju Grada Crikvenice izložbe „845° – Ad Turres“ i „Zlatni trag“, u Gradskoj galeriji Crikvenica izložba Ivana Balaževića te u Gradskoj knjižnici u Crikvenici izložba fotografija Marine Butorac.

Posebno zanimljivo će biti od 2. do 5. rujna, kada će članovi YC-a „Jadro“ iz Selca u sklopu programa „Stari guc za novo doba“ uređivati tradicijsku brodicu na Trgu Stjepana Radića.

Veselo će biti i na zatvaranju 49. Ribarskoga tjedna, 5. rujna, uz 1. Kup Mediterana – natjecanje mažoretkinja, u skopu kojega će centrom grada prodefilirati tristotinjak mažoretkinja iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Italije, Crne Gore, Poljske, Češke i drugih zemalja. Prethodno će se u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici održati i dvije besplatne radionice mažoret i pom-pon plesa (4. rujna u 19 h i 5. rujna u 8:30.

Prijave se vrše u Turističko-informativnom centru Crikvenica, e-mail: crikvenica@tzg-crikvenice.hr, telefon: 051 241 051, i to najkasnije do utorka, 1. rujna).