Događaji

RetrOpatija – ludi vikend u Opatiji

Više od šesto plesača, glazbenika, glumaca, DJ-a i drugih zabavljača na 54 lokacije diljem grada stvorit će od 28. lipnja do 1. srpnja atmosferu „zlatnih dekada“ prošlog stoljeća i oživiti duh vremena procvata svjetske i domaće glazbe – od „svingerskih“ dvadesetih do ludih sedamdesetih i rockerskih osamdesetih, a sve to u organizaciji opatijske turističke zajednice

LAV_7571

Svi oni bit će dio omiljene manifestacije RetrOpatija u koju se uključuje čitava Opatija – od restoratera, ugostitelja i hotelijera, preko trgovaca do vatrogasaca te građana i tisuća posjetitelja koji će „prekopati“ svoje ormare kako bi se uklopili u „retro-tulum“.

– Povijest domaće glazbe svih žanrovskih odrednica velikim je dijelom ispisana upravo u Opatiji, stoga je Opatija logičan izbor za „hommage“ njenim najljepšim periodima. Posebno nas veseli što je RetrOpatija prepoznata kao manifestacija za odličan provod ne samo od tisuća posjetitelja, već i od samih građana, trgovaca, hotelijera, ugostitelja, institucija u gradu – svi oni rado su postali njenim dijelom, tako da će četiri dana čitav grad „disati retro“ i postati velikim raspjevanim i rasplesanim glazbenim vremeplovom koji valja doživjeti iz prve ruke, kazala je direktorica Turističke zajednice Opatija Suzi Petričić.

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, RetrOpatija 2017, Subota

Program će započeti u četvrtak, 28. lipnja kada će glavna atrakcija biti izvedba hvaljenog mjuzikla „Mamma Mia!“ u izvedbi zagrebačkog kazališta Komedija na Ljetnoj pozornici u 21.30 sati. Glazbenu ponudu tog će dana upotpuniti i akustični nastup Dominika Heštere na terasi hotela Bristol i „Throwback Thursday“ u Beach baru Colosseum.

Sve se nastavlja u petak 29. lipnja uz nastup grupe Kojoti u opatijskoj luci uz brojne druge programe na drugim lokacijama. Subota, 30. lipnja uz „naslov programa“ – „Back to the 20th Century“ donosi najveći disco party na Ljetnoj pozornici na kojem će za tisuće plesača hitove prošlog stoljeća vrtiti DJ Lucca Montecchi i MC Šajeta, od 23 sata pa dok zadnji ljubitelj disco ritmova ne napusti plesni podij. Subotnji će program pojačati i brojni drugi izvođači na raznim lokacijama.

Za više informacija posjetite www.visitOpatija.com ili prolistajte on line izdanje programa ovogodišnje RetrOpatije.

Organizator: Turistička zajednica grada Opatija

Tagovi: , , ,

Povezani članci