Događaji

Program za turiste u Astronomskom centru Rijeka

Tijekom ljetnih mjeseci, Astronomski centar Rijeka pripremio je poseban program za strane turiste na engleskom jeziku, pa se tako do 13. rujna prikazuje film From Earth to Universe na engleskom jeziku

Astronomski centar Rijeka

Projekcije se odvijaju rijedom s početkom u 20.30 sati u digitalnom planetariju, a gledatelji mogu uživati u sjaju različitih svjetova u Sunčevom sustavu i okrutnosti žarećeg Sunca. U filmu napuštamo naš dom kako bi vidjeli mjesta rođenja i umiranja zvijezda i još dalje od toga, daleko od ruba Mliječne staze do nezamislivog broja galaskija. Publika saznaje više o povijesti astronomije, izumu teleskopa te o današnjim divovskim teleskopima koji omogućuju istraživanje još dubljeg Svemira.

Ukoliko organizirana grupa (8 ljudi i više) želi pogledati spomenuti film na nekom drugom jeziku, potrebna je prethodna najava na 051/455 700 ili astronomski-centar-rijeka@rijekasport.hr.

Također moguće je organizirati i vanredne projekcije istog filma ili nekog od filmova iz fundusa riječkog planetarija na nekoliko stranih jezika i to na njemačkom, francuskom, talijanskom, ruskom, engleskom te španjolskom jeziku.

Tagovi: , ,

Povezani članci