Događaji

Prezentacija novog BMW-a u Zadru

BMW Grupa iz Munchena izabrala je Hrvatsku i Zadar kao mjesto gdje će predstaviti svoj novi model BMW serije 2 Gran Tourer

BMW

BMW Grupa od 16. do 30. travnja dovodi više od 300 najznačajnijih svjetskih novinara. Bit će to prva svjetska medijska premijera i predstavljanje neke premium automobilske marke u Hrvatskoj.

Interes svjetskih medija za predstavljanje svakog novog modela BMW-a vrlo je velik, pa će svjetska medijska premijera BMW serije 2 Gran Tourera sigurno biti ujedno i jedan od najvažnijih ovogodišnjih promotivnih događanja za Hrvatsku i hrvatski turizam. U Zadru je više od 300 novinara koji će priče grada prenijeti u najmanje 35 zemalja svijeta.

„BMW je izabrao Zadar za ovu svjetsku premijeru prije svega zato što je to prekrasan grad, ali i zbog dobre infrastrukture, odličnih cesta i hotela, kao i zbog otvorenih i gostoljubivih ljudi. Vjerujemo da će ova svjetska premijera, s obzirom na broj i važnost medija, značajno pridonijeti ne samo promociji ovog novog modela već i dodatnoj afirmaciji Hrvatske i Zadra kao destinacije koja svojim sadržajima privlači i najuglednije goste. Ponosni smo što kao generalni zastupnik BMW-a za Hrvatsku sudjelujemo u ovom događanju“, istaknuo je Franjo Tomić, predsjednik Uprave Tomić & Co.

Sama promocija traje dva tjedna, počevši od 16. travnja i obuhvaća će tri lokacije na Poluotoku te posebno za tu svrhu izgrađen ponton u uvali Jazine. Prilika je ovo da Hrvatska stane uz bok turističkim velesilama poput Španjolske, koje ovakav oblik turističke promocije u kombinaciji s auto industrijom odlično koriste već godinama.

BMW serije 2 Gran Tourer prvo je premium vozilo kompakt klase, koje može imati i do sedam sjedala. Sa sklopivom zadnjom klupom koja pruža dovoljno mjesta za tri dječja sjedišta, Gran Tourer na jedinstven način kombinira prostranost, fleksibilnost i sigurnost s elegancijom, dinamičnošću i učinkovitošću.

„S obzirom da smo već i s Active Tourerom privukli veliki broj novih kupaca, očekujemo da će BMW serije 2 Gran Tourer nastaviti taj trend. Jasno je da novim proizvodima želimo privući nove kupce, jer nas ne zanima preuzimanje tržišnih udjela ostalih vozila iz naše ponude”, istaknuo je direktor prodaje i marketinga u BMW AG, Ian Robertson prilikom svjetske prezentacije ovog modela na Međunarodnom salonu automobila u Genevi u ožujku ove godine.

Proizvodnja BMW serije 2 Gran Tourer počela je u ožujku u tvornici u Regensburgu, u Njemačkoj. Kupci mogu birati između dva benzinska i tri dizelska motora, a na raspolaganju je i model s pogonom na četiri kotača. Svjetski početak prodaje očekuje se u lipnju ove godine.

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci