Novosti

Otvoren The Chedi Luštica Bay hotel u Crnoj Gori

Veliki projekti novih hotela razvijaju se i u regiji, pa je tako nedavno otvoren i dugoočekivani hotel The Chedi u zaljevu Luštica na istoimenom polutoku u Crnoj Gori

Chedi1

The Chedi je tek prvi od sedam hotela koliko će ih u konačnici biti u ovom budućem hotelskom gradu, a ekskluzivnim uređenjem te konceptom usluge postavlja nove standarde u segmentu luksuznog turizma na Mediteranu. Projekt je proveden uz podršku Vlade Crne Gore, a za greenfield investiciju vrijednu 1,1 milijardu eura odgovorna je švicarska tvrtka Orascom Development.

Hotel je smješten na ulazu u Bokokotorski zaljev i raspolaže sa 100 luksuznih soba i 11 apartmana, ukupnog je kapaciteta 295 ležajeva. Uz privatnu plažu, gostima su na raspolaganju zatvoreni i otvoreni bazen, konferencijski i poslovni centar, te dva restorana – The Restaurant i The Spot te wellness centar.

Brendom The Chedi upravlja hotelska grupacija GHM (General Hotel Management) osnovana 1992. godine i poznata po tome što upravlja ekskluzivnom grupom hotela i resorta. Brend je poznat na području Azije i Bliskog istoka, a njihovi se luksuzni resorti nalaze u Egiptu, Omanu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Osim u zaljevu Luštica, u Europi je jedini drugi hotel ovoga brenda otvoren u Andermattu u Švicarskoj 2013. godine.

Inače, svaki je hotel iz Chedi grupacije jedinstven, i spoj je destinacije, lokalne kulture i zamlje u kojoj se nalazi. U dizajnu se koriste suvremene reinterpretacije upravo takvih, lokalnih elemenata kako bi se gostu na raspolaganje stavio inspirativan, dizajnerski prostor sa što mirnijom atmosferom. Novi hotel u zaljevu Luštica uistinu predstavlja jedan novi iskorak u segmentu unutarnjeg dizajna u hotelijerstvu u regiji, a kako navode iz hotela, ciljana su tržišta Velika Britanija, Njemačka, Švicarska, Austrija i Francuska. Osim leisure sadržaja gostima je na raspolaganju i konferencijski centar s najsuvremenijom tehnologijom.

TAILOR-MADE NAMJEŠTAJ
Sav namještaj The Chedi hotela proizveden je po narudžbi i to prema dizajnu poznate kuće GG&Grace International, specijalizirane za dizajn interijera hotelskih kuća najviših kategorija. Hotel je namještajem u cijelosti opremila tvrtka SNS Europe koja je europska podružnica SNS Grupe, a specijalizirana je za opremanje ove vrste objekata. Na njihovom popisu klijenata nalaze se svjetski hotelski lanci poput Hyatta, Sheratona, Hiltona, Swissotela, Fairmonta, St. Regisa, Marriota, Jumeirah i brojnih drugih. Za The Chedi tvrtka SNS Europe opremala je sve sobe, apartmane i predsjednički apartman te predvorje, restorane, terase, wellness i vanjski bazen.

Tagovi: , , , , , , , , , ,

Povezani članci