Novosti

Otvoren edukacijski kulinarski praktikum na Aspiri u Zagrebu

Studenti koji na Visokoj školi Aspira studiraju gastronomiju, od prošlog tjedna na raspolaganju  imaju i najsuvremeniji edukacijski kulinarski praktikum, koji je otvoren u prostorima škole u Zagrebu

Aspira3

Praktikum je otvoren u sklopu prvog međunarodnog studija Gastronomije, no njime će se služiti i svi ostali polaznici čitavog spektra edukacijskih programa, koje je Aspira osmislila u vidu povećanja kompetencija hotelijerskog i ugostiteljskog kadra.

Najzanimljiviji dio svečanosti otvraanja bilo je predstavljanje samog kulinarskog praktikuma u kojem su studenti Gastronomije zajedno s poznatim chefom i Aspirinim predavačem Damirom Modrušanom pripremili pravu rapsodiju okusa u tri slijeda. Izbor menija bio je pomalo netipičan jer su željeli obuhvatiti najzanimljivije namirnice iz cijele Hrvatske, od poljičkog soparnika, rižota od muškatne buće sa svježe naribanim crnim tartufima do carskog mesa. Priču je zaokružio izvrstan izbor vina iz cijele Hrvatske za koji su se pobrinuli članovi Sommelier kluba Aspire.

Nakon svečanog otvorenja polaznici će nastaviti učiti i raditi s najboljih stručnjacima iz svijeta gastronomije, radeći svatko na svojoj radnoj jedinici i prateći upute mentora preko ekrana. Ne sumnjamo da će ovako kvalitetna gastro edukacija i najsuvremenije opremljen kulinarski studio doprinijeti razvoju turizma i učiniti Aspirine studente svjetskim znalcima. www.aspira.hr

Tagovi: , , , ,

Povezani članci