Enogastro

Odvodnja u kuhinjama

Ova naizgled manje važna oprema može vam život i rad u profesionalnim kuhinjama olakšati i više nego što ste očekivali

E05 ACo slide i slika

ACO sustav odvodnje ide i korak dalje u kvaliteti i dizajnu, posvećen funkcionalnosti na način da nam olakša održavanje i da nas nikako ne iznevjeri u najbitnijim trenucima.

Svi se sigurno sjećate trenutaka kad iz restoranske kuhinje krene zvuk razbijanja posuđa, najčešće uz nekoliko tupih udaraca i vrisak konobara koji je upravo sletio na tvrdu, ali sklisku površinu. Poznavatelji rada u profesionalnoj kuhinji (kuhari i konobari) znaju što znači dobra (vrhunska odvodnja) koja nam treba uvijek. Imati zastarjeli sustav koji se teško čisti i koji se začepi za vrijeme gužvi u restoranu, najčešće završi preljevanjem kuhinjskog poda masnom vodom. Tada život i rad u kuhinji postaju noćna mora na skliskoj površini, uz mirise koji tamo nikako ne pripadaju.

Kvaliteta sustava odvodnje ne primjećuje se dok je vrhunska, kada su rešetke protuklizne i izdrže opetrećenje i najtežih kolica, kada su i materijali vrhunski i nema nigdje korozije a pogotovo kad je sve pristupačno i pogodno za lagano ali temeljito čišćenje. Kad krenu restoranske gužve i guranja u ponekad preuskim kuhinjskim prolazima, ne mislimo više na cijeli sustav odvodnje od rešetki preko slivnika, Tray kanala, cijevi pa sve do separatora masnoće i uređaja za zbrinjavanje otpada. To su tada samo neki elementi po kojima gazimo i koje krajem dana očistimo, i to što brže jer smo već preumorni.

Koliko je bitno imati dobar sustav odvodnje u kuhinji primjetit ćete tek kad on zakaže, odnosno kad ugradite vrhunski i shvatite koliko ste operativno svaki dan, ali i dugoročno uštedjeli vremena i novaca. Sustavi ACO su zasigurno odabir radi kojega će vam još jedna sezona, još jedan tjedan ili radni dan u kuhinji proći uz što manje brige, dok po njemu gazimo i ne razmišljajući što sve za nas čini. Odvodi i zbrinjava sve ono što nam ne treba i omogućuje nam da se posvetimo svemu onome što smo pripremili za naše goste.

Tagovi: , ,

Povezani članci