Enogastro / Opremanje

Održavanje bazenske & spa vode

Jednom kada je izgrađen, bazen treba i održavati, pa pogledajte male savjete tvrtke Pap promet o svem na što valja pripaziti
kod održavanja

Odrzavanje bazena pap promet

Čišćenje i održavanje bazena
Prije punjenja bazena vodom temeljito očistite bazenske stijenke sredstvima Degreaser i Descaler. Deagreser služi za uklanjanje normalne nečistoće, masnoće i slično, dok za uklanjanja naslaga koje sadrže kamenac koristite Descaler. Za uništavanje i sprječavanje algi koristite Algicid.

Reguliranje pH vrijednosti
Najvažnija stvar kod održavanja vode je ispravno podešena pH vrijednost. pH vrijednost vode izmjerite odmah nakon prvog punjenja bazena, ona mora biti između 7.2 – 7.6. U slučaju da je pH vrijednost viša, koristite pH minus granule ili tekući pH minus. Ako je pH vrijednost manja, za povećanje pH vrijednosti vode koristite pH plus granule ili tekući pH plus.

Dezinfekcija vode
Za uklanjanje klica, bakterija, kamenca i algi te za bistrenje vode koristite Multifunkcionalne tablete. U slučaju da imate potrebu brzo i učinkovito očistiti vodu (kada je voda jako onečišćena i mutna) koristite sredstva za tzv. šok tretman vode: Bilayer šok tablete, DCCNA šok granule, ili tekući flokulant za bistrenje vode.

Sprječavanje nastanka algi
Alge su hranjiva podloga za bakterije, te je važno spriječiti njihov nastanak. U tu svrhu koristite proizvod Algicid. Pap-promet u svojoj ponudi ima i jedan novi proizvod – Integral tretman tablete. Riječ je o patentiranom višenamjenskom proizvodu europskog proizvođača jedinstvenom u svijetu, gdje se jednom tabletom rješavaju svi problemi po pitanju bazenske i spa vode. Proizvod ima sedam funkcija: služi za dezinfekciju, za uklanjanje kamenca, bistrenje vode, kao pH regulator, flokulant, algicid i kao šok terapija.

Više o održavanju bazena i proizvodima za održavanje potražite na www.pappromet.com

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci