Događaji

Održan 1. Dan karijera Visoke škole Aspire

Sudjelovanjem više od 40 turističkih i sportskih organizacija, saveza, klubova i ustanova, uspješno je zaključen prvi Dan karijera kojeg je Visoka škola Aspira u suradnji s partnerima organizirala studentima svojih studijskih programa Sportskog menadžmenta i Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu

Aspira

Nakon uvodnih riječi dekana dr.sc. Marka Jelića, predsjednika Uprave Alena Jerkunice i voditeljice Centra za poslovne karijere Aspire Martine Petrović te direktora Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije Joška Stelle, gotovo sve najuglednije hotelske kuće od Dubrovnika do Savudrije detaljnije su se predstavile studentima. Nakon što su se svi imali prilike predstaviti kroz kratko izlaganje, svaki od studenata imao je prigodu odraditi vjerojatno svoje prve razgovore za posao. U pojedinačnim su razgovorima „poslodavci“ odabrali kandidate koji će tijekom nastavka obrazovanja na Visokoj školi Aspira stručni dio prakse odraditi upravo kod njih.

Dan karijera je na neki način regrutni centar brojnim uglednim tvrtkama koje su prema specifičnostima i zahtjevima svojeg posla odabrale studente s kojima bi mogli ostvariti konkretniju suradnju. Zadovoljstvo su ovim događanjem, među ostalim, iskazali nazočni predstavnici Kempinski hotela Adriatic, Le Meridien hotela Lav, Solaris Beach Resorta, Radisson Blu hotela, splitskog Hotela Park, Hilton Imperiala Dubrovnik, hotela Atrium, Damianii, Cornaro, Vestibul, Villa Adriatica, Linden Tree Retreat Ranch te brojni drugi.

S obzirom na to da su studenti stručnu praksu dužni obavljati sukladno kurikulumu studijskih programa, susret s potencijalnim poslodavcima bit će im od golemog značaja u daljnjem obrazovanju i stjecanju stručnih kompetencija. Prednost studiranja na Visokoj školi Aspira je upravo u praktičnom dijelu nastave jer se cijeli posljednji semestar studija odvija isključivo kroz studentsku praksu koja nosi i značajan dio ECTS bodova. Stručna praksa je implementirana i kroz izradu završnog rada. Visoka škola Aspira ima veliki broj uglednih partnera unutar kojih se odrađuje praksa, a sami broj partnera svakodnevno raste. Ovisno o kontaktima koje je Visoka škola uspostavila, najuspješniji studenti će moći studentsku praksu obavljati i van Hrvatske i tako stjecati dragocjena iskustva za izgradnju svoje buduće karijere.

Upisi na studij Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu Visoke škole Aspira su u tijeku, a prijemni se postupak održava 09. travnja u 12. sati. Više informacija: www.aspira.hr, info@aspira.hr

Tagovi: , , ,

Povezani članci