Novosti

Obnovljen splitski Hotel Park

Rekonstrukcija prema projektu arhitekta Emila Šverka vrijedna je više od 10 milijuna eura od čega je 3,5 milijuna sufinancirano iz europskih fondova

Hotel Park slide

Hotel Park, kultno središte društvenih i političkih događanja u Splitu i regiji, prvi izbor brojnih turista i poslovnih ljudi koji borave u gradu, nakon rekonstrukcije koja je trajala deset mjeseci, vraća se u centar zbivanja. Od svog osnutka 1921. godine, hotel je percipiran najprestižnijim mjestom grada pod Marjanom, smješten nedaleko stare gradske jezgre, na elitnoj lokaciji neposredno uz najpoznatiju splitsku plažu Bačvice.

Zgradi je ovom rekonstrukcijom pripojen aneks te je nadograđen i četvrti kat čime su prošireni kapaciteti hotela sa 57 na 73 sobe uključujući šest apartmana, od kojih pojedini s vanjskim jacuzzijem i pogledom na arhipelag. Za brojne osobe koje tijekom cijele godine iz poslovnih razloga borave u Splitu posebno su dizajnirane dvoetažne sobe u kojima je potpuno opremljen, funkcionalan ured odvojen od same hotelske sobe. Izuzetan, novi eno-gastronomski koncept, luksuzni spa centar s fitness dvoranom, vanjski bazen na terasi hotela, zimski vrt i konferencijske dvorane, uz povećanje kvadrature soba, lobija i ostalih hotelskih sadržaja donijeli su ovom stoljetnom centru splitske društvene scene i zasluženu, petu zvjezdicu.

Fokus investitora, tvrtke „Potestas“ prilikom planiranja projekta bio je na apsolutnom zadovoljavanju svih potreba suvremenog gosta pa se na parkiralištu hotela Park nalazi i prva punionica za baterije električnih automobila u gradu Splitu.

Dizajn interijera potpisuje Anita Udvardy koja je uspješno uskladila tradicionalne vrijednosti hotela sa suvremenim standardima u hotelijerstvu i modernom tehnologijom. Da se zna i ne zaboravi – na zidovima hotela su fotografije iz razdoblja tridesetih godina građanskog Splita, vremena u kojem je hotel Park započeo svoju mondenu priču. Povijesna priča i tradicionalne vrijednosti utkane su i u rebranding hotela kojeg potpisuje splitski dizajnerski dvojac Carli+Sosa.

Osim terase i hotelskog restorana, eno i gastro ponuda može se konzumirati i u zimskom vrtu ili novoj Grand Sali sa 250 sjedećih mjesta za veće skupove – konferencije i vjenčanja, te u dvije manje, kapaciteta do 150 mjesta svaka.

Pored kongresnog centra smješten je Priska Spa by Filomena koji je osim gostima hotela na raspolaganju i vanjskim korisnicima. Filomena Spa jedinstveni je hrvatski Spa management brand koji je za perjanicu splitskog hotelijerstva osmislio sasvim novi koncept s kojim po prvi puta na hrvatsko tržište uvode i proizvode luksuznog branda „Erno Laszlo“.

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci