Časopis

Novi, zimski broj časopisa Turizam info

U zimskom broju donosimo puno odličnih tema… Za zagrijavanje evo nekih od njih

 

1. Bakalar – od mora do mediteranskog stola

Ako ste se ikada pitali zašto je bakalar tako popularan u gastronomiji Mediterana a ne živi u južnim morima, datu ćemo vam precizan odgovor. Zašto je jedan brodolom kumovao tome da bakalar dođe na stolove Europljana, kako se lovi i suši, zašto uspijeva samo na sjeveru, najbolja jela od bakalara i još puno više.


 

2. Sve nijanse zlatnih kapljica

Najvažnije manifestacije koje predstavljaju maslinova ulja a održavaju se u Hrvatskoj i Europi. Zanimljiv odabir za restoratere i sve one koji se bave gastronomijom, i žele krenuti dalje u kulturi stola i raznovrsnijoj ponudi maslinovih ulja te ih žele upoznati kroz ovakva događanja.

 


 

3. Najnoviji hoteli

Krajem sezone svoja je vrata otvorilo još nekoliko novih hrvatskih hotela. Nakon velike investicije i proširenja kapaciteta Wine Hotel Menghetti sada raspolaže s 25 soba, a u Trogiru je otvoren Bifora Design Heritage Hotel.


 

4. Sveto trojstvo začina

Klinčić, cimet i zvjedasti anis začini su zime, no njihova upotreba ide i puno dalje od kuhanog vina. Donosimo priču kako su se razvijali i kako se danas koriste u gastronomiji, otkrivamo uz koja se jela koriste, naglašavamo njihove okuse i mirise i sve ono zašto ih volimo.


 

5. Top Mountain Crosspoint

Donosimo odličan projekt koji je zaživio na granici Itralije i Austrije, u regiji Obergurgl, koji objedinjuje jedinstven koncept cjelogodišnjeg turističkog proizvoda, prvorazrednog ugostiteljskog objekta i muzeja

 

Pokreni svoju godišnju pretplatu!

Čitaj Turizam info cijele godine, odmah po izlasku ga primi na svoju adresu i ostvari uštedu kroz godišnju pretplatu