Opremanje

Novi softcooker iz Sirmana

Softcookeri su obilježili svojevrsnu prekretnicu u gastronomiji i kulinarstvu, a među softcookerima, dalju prekretnicu predstavlja Sirmanov softcooker Wi-Food

Immagini 062

Softcookeri su tehnologija koja je vrlo brzo zavladala među chefovima vodećih svjetskih restorana, jer je riječ o načinu pripreme namirnica koji kombinira kuhanje u vakuumu s kuhanjem na niskim temperaturama. Hrana pripremljena u softcookeru tako zadržava ne samo sve hranjive vrijednosti, već i okuse i arome.

Premda se u softcookeru može pripremiti svaku namirnicu, posebno su pogodni za pripremu mesa, naročito onih vrsta mesa kojima treba duža termička obrada. Proces pripreme hrane softcookerom započinje vakuumiranjem: namirnice se vakuumiraju u vrećicama, nakon čega se u posudi sa softcookerom urone u vodu i tako kuhaju. U softcookeru se namirnice termički obrađuju delikatno i ravnomjerno, gotovo savršeno, te se nakon toga po želji mogu peći, pržiti, flambirati.

Temperatura na kojoj se namirnice kuhaju u softcookeru od posebnog je značaja, pa stoga Sirmanov novi softcooker Wi-Food omogućava vrlo preciznu kontrolu temperature – u desetinu stupnja, te u isto vrijeme omogućava vrlo precizno određivanje vremena kuhanja. Wi-Food je pogodan i za veće restorane, s obzirom mu je kapacitet do 80 litara vode.

Immagini 134Postavke na softcookeru podešavaju se putem vrlo preglednog touch-screen displaya, a ono što Wi-Food posebno izdvaja od ostalih jest mogućnost spajanja na mrežu. Putem besplatne aplikacije na pametnom telefonu, chefovi mogu upravljati softcookerom i njegovim postavkama, ali i doći do velikog broja autorskih recepata renomiranih chefova s jasno naznačenim načinom i vremenima za pripremu. Ova je mogućnost posebno pogodna za chefove koji tek počinju koristiti softcookere, jer ovdje mogu naći preporuke za mnoštvo namirnica, na kojoj temperaturi i koliko dugo svaku od njih treba na ovaj način kuhati.

K tome, chefovi ovu aplikaciju mogu koristiti i kao privatnu kuharicu s vlastitim receptima, pa će svaki sljedeći put na vrlo jednostavan način pristupiti već isprobanim softcooker postavkama. Na prošlogodišnjem izdanju renomiranog milanskog HOST-a, Wi-Food je nagrađen SMART Labelom, priznanjem za inovacije na području ugostiteljstva. www.fusio.hr

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci