Časopis

Novi, proljetni broj časopisa Turizam info

Stiglo nam je proljeće, a s njime i novi broj Turizam infa. Od poticaja za turizam preko gradnje bazena do proljetne gastronomije, evo pet odličnih razloga za čitanje

Slide TI 69

 

1. Jaja – najbolji gastro gadget svake kuhinje

Ni danas ne znamo da li je prvo nastala kokoš ili jaje. Jaja se u gastronomiji koriste već 8.000 godina, pa je to jedna od najstarijih namirnica. Donosimo priču o jajima od njihovih početaka, potražili smo i pet osnovnih način pripreme jaja, istražili i neka drugačija jaja, otišli na put oko svijeta s pet jaja i vratili se hrvatskoj gastronomiji.

Jaja


 

2. Vinsko proljeće – najbolje vinske manifestacije

Za sve ugostitelje koji žele upotpuniti svoje vinske liste, no i one koji žele vidjeti novosti iz hrvatskih i inozemnih podruma, donosimo pregled vinskih manifestacija u Hrvatskoj i šire.


 

3. Školjke – izgubljene u prijevodu

Uskoro počinje sezona, vjerujemo da ste sredili vaše restorane za prve gužve. No, ne zaboravite i na jelovnike, koji kao i sve ostalo moraju biti lijepog izgleda, s kvalitetnim prijevodima jela. Mi smo potražili prijevode školjaka koje se najčešće nalaze na meniju naših restorana.


 

4. Zaštita osobnih podataka u turizmu

Nova uredba EU o zaštiti osobnih podataka u svim europskim državama primjenjivat će se od 25. svibnja 2018. To znači da će svi objekti koji prikupljaju podatke o gostima morati voditi računa o načinu na koji te podatke koriste.

Zastita podataka AZOP


 

5. Krvavica – hommage zaboravljenom remek-djelu

Nekadašnje odmaralište za djecu vojnih osiguranika izgrađeno 1964. godine, predstavlja remek-djelo moderne arhitekture čiji je autor Splićanin Rikard Marasović. Danas gotovo devastirano, ipak odolijeva zubu vremena i čeka bolju budućnost, a nadamo se i turističku valorizaciju.

Krvavica

 

TI pretplataPokreni svoju godišnju pretplatu!

Čitaj Turizam info cijele godine, odmah po izlasku ga primi na svoju adresu i ostvari uštedu kroz godišnju pretplatu

Pokreni-pretplatu

 

 


 

Tagovi: , , , , , , , , , ,

Povezani članci