Opremanje

Novi Mercedes Vito Tourer

Ako vam je nova Mercedesova V-klasa ipak preekskluzivna ili možda preskupa, a imate potrebu za prijevozom više putnika i prtljage, preporuka je da razmislite o nedavno redizajniranom Mercedesovom malom, ali prostranom Vito Tourer kombiju. Kombi Vito Tourer (donedavno pod imenom Traveliner) nudi veliku prostranu unutrašnjost i cestovne karakteristike osobnog automobila

MercedesVitoTourer3-2017 web

Vito Tourer izrađen je na istoj platformi kao i V-klasa, no nešto je u startu skromniji i predviđen komercijalnijoj upotrebi, pa mu početna cijena kreće već od 321 tisuću kuna. Mercedesova linija Vito su u osnovi kombi vozila srednje veličine, dok je Tourer oznaka za putničku verziju. Kao i cijela Vito linija i Tourer dolazi u tri osnvone dužine: kompaktni (4.895 mm), dugi (5.140 mm) i ekstra dugi (5.370 mm). Upravo ovaj ekstra dugi koji ima mjesta za vozača i 7 putnika (kombinacija sjedala 2+3+3) u stražnjem teretnom djelu ima prostora 1,6 m³ što je u velikoj većini slučajeva dovoljno za prtljagu.

Sjedala u stražnjem djelu su kombinacija u svakom redu 2+1 sjedalo što je izrazito praktično, s obzirom da desno zasebno sjedalo možete izvaditi, čime prostor u unutrašnjosti postaje još otvoreniji i pristupačniji. Kombi Vito Tourer dolazi i u verziji s 9 sjedala kod kojeg se posebni porez na motorna vozila plaća svega 25 posto što ga čini najpovoljnijom varijantom.

14C768_075

Jedna od velikih prednosti Vito Tourera u komercijalnoj upotrebi je njegova ukupna visina koja iznosi 1.890 mm čime je u kategoriji osobnih automobila, a ne kombi vozila prilikom naplate cestarina, tunelarina i trajekata. Imajući u vidu česta putovanja upravo po cestama gdje se naplaćuje cestarina po kategorijama, ovo može u turističkom smislu biti velika prednost.

14C768_077

Ovjes u Vitu više je nalik na osobni automobil te vožnja puno više sliči vožnji osobnoga automobila nego putničkog kombi vozila.  Nakon nekoliko dana probne vožnje Vito Tourer pokazo se odličan izbor kombi vozila za manje hotele, obiteljski smještaj ili restorane koji žele uslugu više. Iako ne pretjerano ekskluzivan poput V-klase, Vito Tourer je i dalje kategoriju komotniji i ekskluzivniji od velike većine kombi vozila na tržištu. Računajući pri svemu da je u kategoriji naplate cestarine Vito Tourer osobni automobil, vjerujemo da će velikom broju turističkih objekata srednje visoke i više kategorije Vito Tourer zapeti za oko, a možda i biti kupnja već za ovu turističku sezonu. www.mercedes-benz-emil-frey.hr

Tagovi: , , ,

Povezani članci