Novosti

Nova usluga za turiste i Zagrepčane

Druga LG Laundry Lounge praonica rublja u svijetu otvara se 28.V. u Zagrebu u Heinzelovoj 60. Prva je otvorena u New Yorku, slijedi otvorenje u Zadru

Laundry Lounge Croatia 2

“Miris oprane robe i pozitivne atmosfere širit će se iz Heinzelove 60!“ odlučila je Adriana Filipan Dobrić i iznajmila prostor za LG Laundry Lounge praonicu rublja. Adriana je provela dvadeset godina u hotelijerstvu, u prestižnim lancima poput Hiltona, u Hrvatskoj i inozemstvu. Ideju za otvaranjem samoposlužne praonice rublja dobila je u Londonu, međutim, ubrzo je shvatila da hrvatsko tržište nije dovoljno zrelo. Dugo je čekala priliku da kapitalizira znanje i napokon joj se san ostvario – 28. svibnja u Zagrebu otvara se druga LG Laundry Lounge praonica u svijetu. Prva je otvorena u New Yorku, a da je riječ o rastućem trendu, potvrđuju i podaci da se sljedeći mjesec otvaraju LG Laundry Lounge praonice u Maleziji i na Filipinima.

LG Laundry Lounge je franšiza koju je razvila tvrtka LG Electronics. Time su predstavili novi pristup tradicionalnom konceptu samoposlužne praonice rublja. Osim ugodnog interijera, u LG Laundry Lounge praonicama dostupan je besplatan internet i televizija, aparati za kavu i sokove jer cilj je stvoriti kućnu atmosferu. U zagrebačkoj Laundry Lounge je uz to opremljen i kutak za djecu, osiguran je tablet za korisnike, stalak s punjačima za mobitele i besplatna parkirna mjesta za korisnike.

– Laundry Lounge Zagreb dizajnerska je samoposlužna praonica, opremljena najmodernijim LG uređajima zato što sam se nakon dužeg istraživanja uvjerila da su LG aparati najbolji izbor za ovu vrstu usluge. To je bio prvi korak prema franšizi, sve ostalo odradila je tvrtka Bijeli svijet, kaže vlasnica Dobrić. Kao veliku prednost ovog franšiznog modela vidi i činjenicu da primatelj franšize ne plaća ulaznu niti redovitu naknadu jer su one već uračunate pri kupnji neophodnih strojeva.

New York – Zagreb – Zadar
Tvrtka Bijeli svijet kao davatelj LG franšize za Hrvatsku osigurava sve neophodne strojeve i pruža pomoć pri planiranju poslovanja, odabiru lokacije, opremanju interijera, održavanju strojeva te daje čak i marketinšku i prodajnu potporu. Primatelj, pak, treba pronaći prostor od najmanje 30 četvornih metara, a i vizualni identitet strogo je definiran te se uređenje lokala radi po uputstvu davatelja franšize.

Računica davatelja franšize pokazuje da se investicija može isplatiti već u prvih 12 mjeseci poslovanja ako se u posao kreće s četiri perilice i četiri sušilice rublja. U Heinzelovoj ih je upravo toliko, a već i na dan otvorenja svi korisnici moći će u profesionalnim strojevima oprati i osušiti daleko više rublja te veće komade, poput deka i perjanih jakni koji u kućanske strojeve ne stanu. Laundry Lounge nudi i kemijsko čišćenje te peglanje odjeće, a posebno je zanimljiva usluga preuzimanja i dostave na području Zagreba koju čak možete naručiti i online. Također, osmislili su posebne pakete za studente, a planiraju održavati tematske večeri i radionice za žene da im ugodno prođe vrijeme dok se rublje pere i suši, a praonica je otvorena i za turiste koji posjećuju Zagreb.

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci