Knjige

Njegovo veličanstvo Tartuf

Prva mala knjiga reći će vam baš sve o tartufima, od toga kako su od vražjeg krumpira postali kraljevi gastronomije i još puno drugih zanimljivosti

Slika tartufi portal nakon slideshowa 9-2013

Bogata, zanimljiva i intrigantna priča o najpoznatijoj deliciji koju su voljeli kraljevi i carevi, proslavili najveći kuhari, a poznavali su je još i Rimljani i Grci.
Kreće upravo iz Antike, kroz srednji vijek pa sve do danas i bavi se draguljem Istre – crnim i bijelim tartufom, i svime onime što čini ovu gljivu posebnom i drugačijom – od afrodizijačkih svojstava, kontroverznih figura koje su je obilježile kroz povijest, prvih Istrijana koji su mislili da je tartuf vražji krumpir, lovom na tartufe i uzgojem tartufa pa sve redom do najboljih recepata, najboljih konoba i manifestacija na kojima se može probati i uživati jedan i jedinstveni tartuf iz Istre.

Mala knjiga o tartufu objavljena je na hrvatskom, engleskom, njemačkom, talijanskom i ruskom jeziku. Namijenjena je svima koji žele znati nešto novo o tartufu, te turistima, gastronomima, restoraterima, odnosno svima koji vole tartufe ili žele originalan suvenir i poklon za gosta.

 

Tagovi: , ,

Povezani članci