Događaji

Mediteranski kuharski kongres u Opatiji

Opatija je ove jeseni domaćin Mediteranskome kuharskom kongresu, manifestaciji koja ove godine bilježi svoje drugo izdanje, a posebna je po tome što spaja vrhunske chefove s dobavljačima te prezentira visoku gastronomiju svima koji u njoj uživaju ili se njome profesionalno bave

Opatija
U Opatiji tako od 12. do 13. listopada gostuje nekoliko Michelinovim zvjezdicama ovjenčanih chefova iz mediteranskih zemalja te hrvatski i inozemni dobavljači hrane.
U restoranu Bevanda prvoga će dana biti i svečana večera na kojoj će osim domaćina Andreja Barbierija kuhati talijanski chef Paolo Gramaglia iz restorana President iz Napolija s jednom michelinovom zvjezdicom, Španjolac Juan Carlos Pena te francuski chef Davide Barillone iz Mentona.
Drugoga dana Kongresa odvijati će se poslovni susreti, tkz. jedan na jedan sastanci između dobavljača za sektor ugostiteljstva i samih kuhara i biti će to prilika za neke nove poslovne suradnje, širenje horizonata no uvijek u okvirima Mediterana i mediteranskih namirnica.
Nakon odrađenih sastanaka i prezentacija, svečana će se večera održati u restoranu Kukuriku u Kastvu, gdje će se osim vlasnika Nenada Kukurina predstaviti i talijanski kuhar s bogatim međunardonim iskustvom Vincenzo Guarino inače nositelj jedne Michelinove zvjezdice.
Posebna je to prilika kada će se ovome renomiranom društvu pridružiti još i slovenski chef Tomaž Kavčič, za kojega će mnogi gastro stručnjaci potvrditi kako je jedan od najboljih chefova prostora južne i srednje Europe, te  i turski chef Emre Erguvan.
Kongres se inače održava pod pokroviteljstvom Grada Opatije, a kako kaže opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, manifestacija je ovo koja će zasigurno opatijskim ugostiteljima koji se nalaze u samome vrhu hrvatske gastronomije, dati određene smjernice za budući rad, ne samo na Rivijeri, nego i puno šire.
Manifestacija je otvorena za sve posjetitelje, a osim vrhunske gastronomije u izložbenom će se dijelu moći vidjeti i noviteti vezani za pizzerie, pripremu pizze te restoraterstvo općenito. www.cookingcongress.com
Tagovi: , , , , , , , , ,

Povezani članci