Novosti

Lošinju treća nagrada UNWTO Ulysses

Projekt TZ Maloga Lošinja Miomirisi i okusi Lošinja dobitnik je treće prestižne UNWTO Ulysses nagrade za inovacije u javnoj politici i vlasti

Direktorica TZG Malog Lošinja D Simicic

Tako je odlučio ocjenjivački sud sastavljen od 11 nezavisnih članova. Izbor je održan na jučerašnjoj 11. UNWTO-ovoj dodjeli nagrada za Izvrsnost i inovacije u turizmu u sklopu turističkog sajma FITUR u Madridu. Prvu nagradu dobio je projekt Povjerenstva za promicanje izvoza i turizma Perua – PromPeru, drugu nagradu projekt Turističke zajednice grada Beča, a naš je projekt dobitnikom treće nagrade UNWTO-a.

Nagradu je preuzela direktorica Turističke zajednice grada Maloga Lošinja Đurđica Šimičić, a ceremoniji dodjele nagrada prisustvovao je i gradonačelnik grada Maloga Lošinja Gari Capelli i Sanja Jelić, direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Španjolskoj.

– ‘Zahvaljujem svima na ovome priznanju kojime su prepoznata kontinuirana ulaganja u lošinjski turizam. Projekt smo pokrenuli 2005. godine u suradnji s gradom Malim Lošinjem i Miomirisnim otočnim vrtom, s ciljem prezentiranja Lošinja kao otoka vitalnosti i zdravlja. Već sam ulazak u finale ove prestižne nagrade potvrda je predanog rada svih koji sudjeluju u projektu, ali i dodatni motiv u daljnjem razvoju projekta te dodatnoj popularizaciji Lošinja na svjetskoj turističkoj karti. – izjavila je Đurđica Šimičić nakon preuzimanja nagrade za treće mjesto.

Lošinjanima je čestitke uputio i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić koji je naglasio kako ovaj projekt predstavlja odličan primjer destinacijskog menadžmenta. „UNWTO Ulysses nagrada je iznimno priznanje, kako za otok Lošinj tako i za Hrvatsku u cjelini. Lošinj je dobar primjer vrhunske destinacije koja se opredijelila za konkretan turistički proizvod i koja na održiv način koristi svoje prirodne resurse“, rekao je direktor Ivičić.
Gari Capelli, gradonačelnik grada Maloga Lošinja napomenuo je kako je ulazak u finale UNWTO Ulysses nagrade priznanje Malome Lošinju, ali i svima koji aktivno rade na kreiranju brenda ”Miomirisi i okusi Lošinja. ”Implementacija ovoga brenda ne bi bila uspješna bez kontinuirane suradnje i sinergije lokalne zajednice, hotelijera, restoratera, svih onih koji godinama žive ovaj projekt. Vjerujem kako je ovo priznanje poticaj i drugim destinacijama za razvojem specijaliziranih vrsta proizvoda s osobitim naglaskom na produljenje turističke sezone”, dodao je gradonačelnik Capelli nakon sinoćnje dodjele nagrada.
Podsjetimo, cilj projekta ”Miomirisi i okusi Lošinja” jest razvoj destinacije i pozicioniranje Lošinja kao Centra za aromaterapiju, i to kroz razvoj brojnih programa, projekata i cjelogodišnjih doživljaja na temu zdravlja i bioraznolikosti.

Ostale tri kategorije u kojima su se dodijelile nagrade su UNWTO Ulysses nagrada za Inovacije u tvrtkama, UNWTO Ulysses nagrada za inovacije u nevladinim organizacijama te u kategoriji UNTWO Ulysses nagrada za inovacije u istraživanjima i tehnologiji.

Tagovi: , , , , , , , , ,

Povezani članci