Događaji

Kulturna jesen u Opatiji

Festival Kvarner u Opatiju dovodi dva odlična koncerta, 22. rujna u Kulturno turističkom centru Gervais nastupa Quadriga Consort, a 21. listopada Janoska Ensemble

Festival Kvarner slide

Nakon ljetne sezone, Opatija u jesen kreće uz kulturni turizam, a Festival Kvarner koji već nekoliko godina u Opatiju dovodi renomirane europske glazbenike, sada po prvi put dovodi dva ansambla kojima su ovo i premijerni nastupi u Hrvatskoj.

Podsjetimo kako je Festival Kvarner nastao na glazbenoj tradiciji Opatije u kojoj su boravili i skladali velikani poput Mahlera i Puccinija, te predstavlja ekskluzivni glazbeni događaj u kojem gostuju najsjajnije zvijezde klasične glazbe među koje se ubrajaju Nigel Kennedy, Jordi Savall, Christina Pluhar i brojni članovi Bečke i Berlinske filharmonije. Program festivala spaja djela klasičnih i suvremenih skladatelja u elaboriranu cjelinu povezanu zajedničkom umjetničkom notom.

Ove godine program Festivala Kvarner se bazira na dva iznimna koncerta.

OUR MOST LOVED SONGS
22. rujan 2017, 20.30 h
Mjesto održavanja: Centar Gervais, Opatija
Izvođači: Quadriga Consort
Osnovan 2001. godine, Quadriga Consort danas izvodi englesku tradicionalnu glazbu u vlastitom aranžmanu. U Opatiji će uz engleske, izvesti i tradicionalne škotske, irske te pjesme iz Bretanje.

QC_IMAGE_UQuadriga Consort u Opatiji izvodi tradicionalne engleske pjesme

 

JANOSKA STYLE
21. listopad 2017, 20.30 h
Mjesto održavanja: Centar Gervais, Opatija
Izvođači: Janoska Ensemble

Ujedinjeni svojim obiteljskim vezama i zajedničkim korijenima u klasičnoj glazbi, aranžirali su niz popularnih klasika, vlastitih skladbi, kao i jedinstvene aranžmane jazza, pop i svjetske glazbe. Ansambl koji je svoj album prvijenac Janoska Style (Deutsche Grammophon) predstavio u svibnju 2016. godine u Wiener Konzerthaus-u, sada izvodi programe koji prikazuju instrumentalnu ekspertizu i improviziranu umjetnost na tri kontinenta.

Janoska Ensemble_Photo#4_JuliaWeselyJanoska ansambl su braća Ondrej, Roman i František Janoska, te njihov šogor, Julius Darvas, koji su stvorili viziju suvremenih interpretacija djela, koja su istodobno virtuozna i duboko osobna

Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mjestima Evenima (150 kuna).

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci