Novosti

Kreće dodjela poticaja za turizam

Jučer su premijer Andrej Plenković i ministar turizma Gari Cappelli predstavili ovogodišnje poticaje za turizam. Riječ je o dva natječaja – “Konkurentnost turističkog gospodarstva” te “Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva

Bazen

Ministarstvo turizma je za natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava po višegodišnjom programu “Konkurentnost turističkog gospodarstva” ove godine predvidjelo 21,9 milijuna kuna, što je 2,8 milijuna kuna manje nego lani, a koje će kroz niz mjera dodjeljivati za povećanje kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj novih proizvoda, održivost, internacionalizaciju poslovanja, nove tehnologije i drugo.

Natječaj “Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva” ukupno je vrijedan 31,5 milijuna kuna, od čega je 85 posto osigurano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto iz državnog proračuna.

Program “Konkurentnost turističkog gospodarstva”
Na natječaj za program “Konkurentnost turističkog gospodarstva” projekte do 10. travnja, kroz više mjera s različitom namjenom sufinanciranja, mogu prijaviti hoteli, kampovi, seljačka domaćinstva i objekti u domaćinstvu. Bespovratna sredstva kroz taj program mogu dobiti za primjerice povećanje kategorije, dodatne sadržaje, tematsko definiranje hotela, ulaganje u zeleno poduzetništvo, izgradnju novog kampa, odnosno uređenje postojećih, aktiviranje planinarskih i lovačkih domova, izgradnju ili uređenje objekata za robinzonski i bike&bed smještaj, povećanje i poboljšanje uvjeta za boravak osoba s invaliditetom, podizanje kvalitete postojećih seljačkih gospodarstava uz uvjet dostizanja više kategorije za jedno sunce, uređenje izletišta, kušaonica, vinotočja, izgradnja bazena u objektima u domaćinstvu.

Sufinancirat će se i aktivnosti usmjerene razvoju posebnih oblika turizma poput ciklo-turizma, uređenje infrastrukture i ulaganja u opremu za špilje, rafting, stijene za penjanje, vidikovci, adrenalinski parkovi, golf vježbališta, promotivne aktivnosti za postojeću ponudu, kao i zabavne i tematske parkove, male i ploveće hotele, izletničke drvene brodove tradicijske izgradnje te kreiranje paket aranžmana novih turističkih proizvoda za tržišta posebnih interesa.

Poticat će se i projekti za dostupnost i sigurnost turista, od javno dostupnih defibrilatora u ugostiteljskim objektima do prijevoza vode tvrtkama i obrtima koji se bave hotelskom industrijom na otocima bez vodovoda, kao i plasman otočnih proizvoda, povezivanje poljoprivrede i turizma korištenjem novih digitalnih tehnologija.

Ovo je posebno važan program i za iznajmljivače obiteljskog smještaja, koji uz pomoć podmjere A5 mogu aplicirati za bespovratna sredstva za gradnju bazena.

Javni natječaj za programe objavljen je na stranicama Ministarstva turizma.


AKO PLANIRATE INVESTICIJE U BAZENE

Za one koji planiraju investirati u gradnju bazena, u Opatiji se održava specijalizirani sajam opreme za bazene, wellnesse, plaže i uređenje okoliša Relax Adria, u terminu od 30.03. do 01.04.

Tijekom sajma biti će održano i niz predavanja na temu gradnje i uređenja bazena, a Ministarstvo će predstaviti poticaje iz programa “Konkurentnost turističkog gospodarstva” i projekte koji su prihvatljivi za financiranje.

Ulaz na sajam je besplatan kao i prisustvovanje svim predavanjima, no potrebno je imati ulaznicu koju možete preuzeti na donjem linku

Preuzmi ulazncu

 

 


 

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci