Časopis

Koje je povrće u điru?

Sezonsko i lokalno dva su kriterija pri nabavci povrća. U ugostiteljskim objektima trebali bismo prednost davati sezonskom povrću, no znamo li kada je “sezona” kojeg povrća?

Je li to uopće informacija koju moramo znati? Itekako! U našim bismo restoranima uvijek trebali prednost dati sezonskom povrću i voću i to iz više razloga. Prije svega jer znamo da je svježe, a k tome znamo da su plodovi dozrijeli u uvjetima koji im nakviše odgovaraju – s dovoljno sunca i topline, prirodnim tempom, što će se u konačnici odraziti na njihovu aromu i punoću okusa. Povrće koje je “u sezoni” je na svojem vrhuncu i najsočnije, ubrano je u vrijeme kada je optimalno dozorilo, pa obiluje hranjivim tvarima.
U novom broju donosimo kompletan pregled sezone povrća od travnja do rujna, a izdvajamo top povrće po mjesecima.

 

 


 

Pokreni svoju godišnju pretplatu!

Čitaj Turizam info cijele godine, odmah po izlasku ga primi na svoju adresu i ostvari uštedu kroz godišnju pretplatu